Ga naar de inhoud

Edwards en Minnesota zetten Phoenix met rug tegen de muur, Haliburton flitst met game winner tegen Milwaukee

 za 27 april 2024 10:13
Anthony Edwards viert met Timberwolves-ploegmaat Mike Conley.

In de NBA-play-offs staat seizoensrevelatie Minnesota op één zege van de tweede ronde. Onder leiding van Anthony Edwards wonnen de Timberwolves ook hun derde wedstrijd tegen Phoenix. Bij Indiana was Tyrese Haliburton de grote man met een triple double en een 'game winner' tegen Milwaukee. 

Minnesota Timberwolves heeft vrijdag ook zijn derde confrontatie met Phoenix Suns gewonnen in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference in de NBA. De Suns kijken zo al tegen een 3-0-achterstand aan in de 'best-of-seven'-confrontatie. Zondag kunnen de Timberwolves zich plaatsen voor ronde twee.

 

Bij de Timberwolves was Anthony Edwards alweer de uitblinker met 36 punten. Rudy Gobert kwam tot negentien punten en veertien assists. Voor de Suns volstonden 28 en 25 punten van sterspelers Bradley Neal en Kevin Durant niet. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de clash tussen Dallas Mavericks en LA Clippers is de stand dan weer in het voordeel van de Texanen: 2-1. De Mavericks wonnen vrijdag het derde duel voor eigen volk met 101-90.


Bij de thuisploeg eisten zoals gebruikelijk Luka Doncic en Kyrie Irving de hoofdrollen op, met respectievelijk 22 en 21 punten. Voor de Clippers kwam James Harden tot 21 punten, maar waren er vooral offdays voor Paul George en Kawhi Leonard.

Haliburton schittert

Ook Indiana Pacers heeft het voordeel weer tegen Milwaukee Bucks: 2-1. In Indianapolis werd er vrijdag na overtime met 121-118 gewonnen van de Bucks, ondanks 42 punten van Khris Middleton voor de bezoekers.


Bij de thuisploeg was Myles Turner goed voor 29 punten, maar de hoofdrol was weggelegd voor Tyrese Haliburton. De assistenkoning van het reguliere seizoen liet een triple double optekenen (18 punten, 10 rebounds en 16 assists) en bezegelde de overwinning met een winnend shot op de buzzer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

NBA play-offs

conferencefinales (best of 7)
Western Conference    
Minnesota Timberwolves (3) Dallas Mavericks (5) 0-2
Eastern Conference    
Boston Celtics (1) Indiana Pacers (6) 2-0
tweede ronde (best of 7)
Eastern Conference
Boston Celtics (1) Cleveland Cavaliers (4)
4-1
Indiana Pacers (6) New York Knicks (2) 4-3
Western Conference
Oklahoma City Thunder (1) Dallas Mavericks (5) 2-4
Minnesota Timberwolves (3) Denver Nuggets (2) 4-3
eerste ronde (best of 7)
Eastern Conference
Boston Celtics (1) Miami (8) 4-1
Cleveland Cavaliers (4) Orlando Magic (5) 4-3
Milwaukee Bucks (3) Indiana Pacers (6) 2-4
New York Knicks (2) Philadelphia 76ers (7) 4-2
Western Conference
Oklahoma City Thunder (1) New Orleans (8) 4-0
LA Clippers (4) Dallas Mavericks (5) 2-4
Minnesota Timberwolves (3) Phoenix Suns (6) 4-0
Denver Nuggets (2) LA Lakers (7) 4-1