Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Een snelle transfer in de wielermanager? Deze renners zijn na de Omloop en Kuurne al buiten strijd

 ma 26 februari 2024 11:12
Florian Sénéchal.

De eerste Vlaamse koersen hebben de waardeverhoudingen in het openingsweekend blootgelegd. Op Visma-Lease a Bike na likt zowat elke ploeg haar wonden. Niet alleen door het gele machtsvertoon, ook door de vele valpartijen en blessures. Een overzicht van de wachtzaal bij de dokter na de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. 

Frederik Frison heeft het openingsweekend zelfs niet gehaald. De aanwinst van Q36.5 belandde in het ziekenhuis na een bijtwonde door een hond. Nota bene in zijn edele delen, liet hij verstaan bij Het Nieuwsblad.

 

Florian Sénéchal zal zich na zijn transfer naar Arkéa-B&B meer voorgesteld hebben van zijn voorjaar dan een sleutelbeenbreuk in de Omloop.

 

De Fransman raakte met ex-ploegmaats Kasper Asgreen en Julian Alaphilippe betrokken bij een crash. De Deen kampte zondag in Kuurne nog met een gehavende elleboog. 

 

Bij Israel-Premier Tech zijn er meerdere slachtoffers. Derek Gee haalde zaterdag Ninove niet en ligt in de lappenmand met een sleutelbeenbreuk en een hersenschudding.

 

Jonkie en ploegmakker Riley Pickrell heeft een breuk aan zijn schouderblad opgelopen en kampt ook met ribfracturen. 

 

Rui Oliveira, de jongste weken goed op dreef, kan UAE niet meer bijstaan. De Portugees heeft zijn spaakbeen gebroken. 

Gerelateerd: