Ga naar de inhoud

Zenuwslopend gevecht om zwarte bal doet Brecel de das om op Welsh Open

 vr 16 februari 2024 23:01
Luca Brecel.

Luca Brecel heeft geen ticket kunnen bemachtigen voor de halve finales van de Welsh Open. De wereldkampioen moest in een spannend duel het hoofd buigen tegen zwarte beest Martin O'Donnell, van wie hij nog nooit kon winnen: 5-3. "Ik speel een van mijn beste wedstrijden van de week en ik verlies", zei hij.

Met een sterke reeks in Wales had wereldkampioen Luca Brecel zijn zelfvertrouwen weer wat opgekrikt na een moeilijke periode. "Ik kan nu zeggen dat ik terug ben", stelde hij.

 

En dat toonde onze landgenoot ook bij momenten in zijn kwartfinale tegen Martin O'Donnell, zijn boeman tegen wie hij in drie eerdere confrontaties nog nooit kon winnen.

 

Een "fluke" hielp de Engelsman aan winst in het eerste frame, maar dat bracht Brecel niet van de wijs. Met 2 breaks van 75 en één van 76 klom hij naar een 3-2-voorsprong.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Brecel had kansjes, maar vergat ze af te maken. Na een century van 130 van O'Donnell liet de wereldkampioen de mogelijkheid liggen om weer op voorsprong te komen.

 

Bij 4-3 stond Brecel plots met de rug tegen de muur. Zijn doodvonnis leek getekend, maar O'Donnell vergat tot twee keer toe de matchbal af te maken. Brecel speelde vervolgens de tafel leeg en had alleen nog de zwarte bal nodig om een beslissend frame af te dwingen.

 

Een mindere positie op de roze bal maakte dat een moeilijke opdracht. Er volgde een zenuwslopend gevecht om de zwarte bal, waarbij Brecel zijn kans waagde via de band. Een misser die O'Donnell afstrafte: 5-3.

 

"Elke keer speelt hij zo tegen mij", zei Brecel die nu al 4 keer verloor van de Engelsman. "Ik weet niet wat het is, maar tegen mij speelt hij altijd perfect. Ik speelde niet slecht, maar hij was te goed."

 

Toch mag Brecel een portie vertrouwen meenemen uit de Welsh Open. "Ik speelde een van mijn beste wedstrijden van de week en dan verlies is. Dat is snooker", eindigde hij met een glimlach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: