Ga naar de inhoud

Bayern-coach Thomas Tuchel weigert strijdbijl te begraven na blamage: "Neen, ik vrees niet voor mijn job"

 wo 14 februari 2024 23:57

Is na de titel ook de Champions League gaan vliegen? Het ziet er alvast niet rooskleurig uit voor Thomas Tuchel en de zijnen. Bayern München was bij Lazio een schim van zichzelf. Toch weigert de Duitse T1 zich neer te leggen bij de dramatische week. "Ik krijg het even niet uitgelegd, want ik had mijn spelers opgedragen dapper te zijn", vertelt hij geagiteerd.

En of de frustraties hoog opliepen. Thomas Tuchel zag vanaf de bank dat Bayern München - net als afgelopen weekend - een schim was van zichzelf.

 

"Natuurlijk maakt dat je gefrustreerd en kwaad", vertelt hij op zijn eigen geagiteerde manier na de verloren wedstrijd bij Lazio.

 

De Duitste T1 staat al even ter discussie bij de recordkampioen, maar telkens bijt hij - tegen de grens van het toelaatbare als galante heer - van zich af.

 

Nu is het niet anders. Want na de titel, lijkt ook een Champions League-triomf veraf. "Maar vrezen voor mijn job? Neen, dat doe ik niet."

Ik weet niet waarom we de overtuiging misten in de tweede helft. 

Thomas Tuchel

Over naar wat er misliep in Rome, dan maar.

 

"Lazio heeft de wedstrijd niet gewonnen, maar wij hebben ze verloren", verzekert de coach.

 

"Ik weet niet waarom we de overtuiging misten in de tweede helft. Ik krijg het niet uitgelegd, want ik had mijn spelers nochtans opgedragen om dapper te zijn."

 

Bij momenten leek Tuchel zijn ogen niet te kunnen geloven. Kleine toneelstukjes gevoerd door verontwaardiging volgden op de Beierse bank. Een signaal dat zijn spelers op het veld ook zullen opvangen.

 

Toch wil hij de handdoek nog niet gooien: "Het ziet er niet rooskleurig uit voor ons, als je het resultaat van afgelopen weekend met vanavond combineert. Maar we hebben een tweede kans en zullen er hard voor werken."

 

Of dat onder Thomas Tuchel zal zijn, wordt maar de vraag.

Thomas Tuchel kon het niet meer aanzien.

Upamecano racistisch bejegend

Niet enkel sportief, ook naast het veld beleeft Bayern een sombere avond.

 

Verdediger Dayot Upamecano was de schlemiel in de beslissende fase. De Fransman pakte rood en bezorgde Lazio de winnende penalty. Een fout die "fans" op een ongepaste manier wilden afstraffen op sociale media.

 

Upamecano kreeg racistische opmerkingen te verduren. De club greep meteen in met een statement.

 

"Bayern veroordeelt dit in de krachtigste bewoordingen. Iedereen die dit soort opmerkingen maakt, is geen fan van onze club. Wij staan ​​achter je, Upa!", klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: