Ga naar de inhoud
Lazio zet Bayern München met het kleinste verschil opzij.

Lazio duwt onherkenbaar Bayern München nog wat dieper in de put met Europese stunt

 wo 14 februari 2024 22:54
SS Lazio
einde
1-0
FC Bayern München
FCB
einde
3-0
LAZ
  1. 60' - Verv. Elseid Hysaj door Manuel Lazzari
  2. 67' - Rood - Dayot Upamecano
  3. 68' - Geel - Joshua Kimmich
  4. 69' - Doelpunt strafschop - Ciro Immobile (1 - 0)
  5. 73' - Verv. Leon Goretzka door Matthijs de Ligt
  6. 74' - Verv. Gustav Isaksen door Pedro
  7. 81' - Verv. Luis Alberto door Daichi Kamada
  8. 81' - Verv. Mario Gila door Patric
  9. 81' - Verv. Thomas Müller door Eric Maxim Choupo-Moting
  10. 81' - Verv. Leroy Sané door Mathys Tel
  UEFA Champions League - speeldag 1 - 14/02/24 - 21:01
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  69'
  Ciro Immobile
  69'
  Ciro Immobile
  1 - 0

  Bayern München blijft klappen incasseren. In Rome strooide Lazio zout in de gapende competitiewonde. Rood voor Upamecano bepaalde de partij, Ciro Immobile nam het geschenk vanaf elf meter met dank aan. Een onherkenbare recordkampioen kon geen vuist meer maken. Trainer Thomas Tuchel staat nog wat steviger ter discussie.

  Een avond van moeten voor Bayern München.


  De recordkampioen kreeg afgelopen weekend een flinke oplawaai van Bayer Leverkusen te verduren in de titelstrijd. Tegen hapklare brok SS Lazio moest dan ook "een valentijnsgeschenk" volgen in de Champions League, aldus coach Tuchel.


  Al weigerden Kimmich en Kane dat al vroeg te bezorgen. De middenvelder knalde een trainingsbal de tribunes in, de Engelse spits miste een kopkans die hij op een goede dag met zijn ogen dicht scoort.


  Tekenend voor de vertrouwenscrisis bij de Duitse recordkampioen.
  Die stapelde de slechte passes aan een sneltempo op, tot grote frustraties bij de T1. Thomas Tuchel zorgde in het vervolg van de eerste helft voor het grootste schouwspel met zijn verontwaardiging op de bank.

  Thomas Tuchel zag het niet meer zitten op de Beierse bank.

  Lazio? Dat groeide almaar meer in de match onder impuls van een aanhang die er almaar meer in geloofde. Isaksen miste vlak na rust nog de kans op de 1-0, maar niet veel later voltrok het drama zich wel voor Bayern.


  Ciro Immobile zette zich aan een eeuwig durende dribbel. Tot een schot kwam hij niet, net als Isaksen. Maar die laatste werd wel hard omver gekegeld door Upamecano. Resultaat: rood, penalty en alsnog de achterstand.


  Bijna deelde Felipe Anderson het nekschot uit op de counter, maar een onherkenbaar slap Bayern komt alsnog goed weg met een kleine nederlaag.

   

  Voor Tuchel volgt zo geen valentijnscadeau, wel enkele slapeloze nachten.

  Rood voor Upamecano luidde de ondergang in Rome in.
  Gerelateerd:

  Fase per fase

  22:52

  EINDE: Bayern kopje onder

  Lazio viert! Immobile is de matchwinnaar na zijn bepalende penaltygoal. Upamecano is de schlemiel met een rode kaart die de elfmeter veroorzaakte. Opnieuw een pijnlijke nederlaag voor Bayern München, die nu helemaal een ploeg op de dool is. Het worden bange nachten voor Thomas Tuchel.

  90+6' tweede helft
  90+4'

  Bij Lazio begint het besef te komen dat het gaat winnen tegen Bayern. Echt doorduwen zit er niet meer in. Vasthouden aan de voorsprong, is het motto.

  90+1'

  5 - extra time

  Er komen 5 minuten extra tijd bij.
  90'

  Felipe Anderson toont genade!

  Een snedige counter van Lazio kon zomaar het nekschot betekenen. Felipe Anderson kiest voor de controle in plaats van het directe schot. De verkeerde keuze, want Neuer zijn handen worden niet getest.

  89'

  Provedel grijpt een hoge bal op hoekschop. Het wordt in het Olympisch Stadion onthaald als een wereldsave. De Lazio-fans genieten met volle teugen van de voorsprong.

  86'

  Kane glijdt weg bij een vrije trap. Zijn bal gaat via de muur in hoekschop.

  81'
  wissel
  81'
  81'
  wissel
  81'
  80'

  Bayern twijfelt tussen alles op het spel zetten voor de gelijkmaker en blij zijn met de nipte achterstand. Welk tactisch plan kiest Tuchel?

  76'
  74'
  wissel
  73'
  wissel
  72'
  70'

  En nu, Bayern? De Ligt komt het veld op om defensief te depanneren. Met z'n tienen wordt de klus nog wat zwaarder voor een kwakkelende ploeg.

  69'
  penalty
  SS Lazio
  1-0
  FC Bayern München