Ga naar de inhoud

Golfster Manon De Roey opent haar seizoen met een derde plaats in Kenia

 zo 11 februari 2024 21:47
Manon De Roey

Met een slotronde van 70 slagen is Manon De Roey knap derde geworden in de Kenya Ladies Open (Ladies European Tour/300.000 euro), die werd gespeeld op de Vipingo Ridge golfbaan in Kenia. Het was haar eerste toernooi van 2024.

Vorig jaar speelde Manon De Roey het grootste gedeelte van het seizoen op de Amerikaanse LPGA Tour, maar ze kon haar tourkaart voor 2024 niet veiligstellen. Op de Europese Tour gaat het beter.

 

De 32-jarige De Roey begon nochtans niet zo goed in Kenia met een openingsronde in 76 slagen, maar daarna vond ze het goeie ritme wel met rondes van 72 en 70. Op de slotdag rukte ze nog op van plaats 12 naar de gedeelde 3e plaats.

 

Voor de overwinning kon De Roey niet strijden, want ze had 8 slagen achterstand op de 19-jarige debutante Shannon Tan uit Singapore. Volgende week staat de Aramco Ladies International in Saudi-Arabië op het programma. Vorig jaar eindigde onze landgenote daar als derde.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.