Ga naar de inhoud

Geen rancune bij de bondscoach: Tedesco zet Courtois op 1 in verkiezing beste doelman op FIFA Awards

 ma 15 januari 2024 21:48

Eerste stap richting verzoening? Op de FIFA Awards is Manchester City-keeper Ederson verkozen tot doelman van het jaar. Maar onze landgenoot Thibaut Courtois kon wel rekenen op de steun van ... Domenico Tedesco. De bondscoach van de Rode Duivels zette het sluitstuk van Real Madrid resoluut op 1.

Het geschil tussen Domenico Tedesco en Thibaut Courtois zal niet opgelost zijn door een stembriefje op de FIFA Awards. Maar toch ...

 

De bondscoach van de Rode Duivels zette de Real-keeper op nummer één, voor Ederson (Manchester City) en Ter Stegen (Barcelona). Romelu Lukaku vond dan weer dat de Braziliaan het net iets meer verdiende dan zijn geblesseerde landgenoot.

 

Ook opvallend: Roberto Martinez zette Courtois op 1, maar maakte gewaagde keuzes. Zo zette de Portugese bondscoach niet Cristiano Ronaldo op één als beste speler van het jaar, maar vormden Brozovic, Bernardo Silva en eeuwige rivaal Messi zijn top 3.

 

Als dat maar goed komt bij de komende interlandbreak.

De stemmen van Tedesco en Lukaku:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: