Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
10560
2
Aryna Sabalenka
7848
3
Coco Gauff
7258
4
Elena Rybakina
6293
5
Jessica Pegula
4870
6
Maria Sakkari
4195
7
Markéta Vondroušová
4090
8
Zheng Qinwen
4000
9
Ons Jabeur
3533
10
Jelena Ostapenko
3438

Elise Mertens positief voor Australian Open ondanks verloren finale in Hobart: "Neem goed gevoel mee"

 zo 14 januari 2024 11:33
Elise Mertens
Elise Mertens

Elise Mertens is er zaterdag niet in geslaagd om voor de 3e keer in haar carrière het WTA-toernooi van Hobart te winnen. Toch zakt onze landgenote met vertrouwen af naar Melbourne voor de Australian Open. "Een van mijn favoriete toernooien", klinkt het.

Elise Mertens won het toernooi van Hobart al eens 2 keer, maar dit keer beet ze in de finale in het zand tegen de Amerikaanse Emma Navarro. "Dat is tennis. Soms win je zo'n wedstrijd, soms verlies je. Ik heb alles gegeven, maar zij speelde goed op de belangrijke momenten", analyseert Mertens.

 

"Er was veel wind, opslaan was niet eenvoudig. Maar dat gold voor ons allebei. Na het verlies van de eerste set heb ik goed gereageerd, want zij maakte geen fouten. Ik voelde me nog fris ondanks de lange wedstrijd van gisteren. Dat is goed nieuws. Maar zij was gewoon beter op het einde."

 

"Uiteraard is het jammer dat ik hier verlies, maar het was een mooie week. Het was mijn 3e finale, ik speel hier graag. Ik probeer de zaken positief te bekijken. Ook al heb ik verloren, dit was een goed begin van het jaar."

Ik kijk de Australian Open met een positief gevoel tegemoet. Ik heb vertrouwen in een goed resultaat.

Elise Mertens

Mertens kan zich nu klaarstomen voor de Australian Open, waar ze in het enkelspel in 2018 de halve finales haalde. In het dubbelspel pakte ze in 2021 de eindzege. Ze opent dit jaar het enkelspel tegen de Egyptische Mayar Sherif (WTA-58).

 

"Ik kijk uit naar Melbourne. Het is een van mijn favoriete toernooien. Ik heb er veel mooie herinneringen, zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Het publiek is er altijd zeer gepassioneerd. Ik heb vertrouwen dat ik er een goed resultaat kan behalen."

 

"Ik neem een goed gevoel mee uit Hobart. Ik heb hier gespeeld tegen verschillende tegenstanders, met telkens een verschillende speelstijl. Ik moest soms tijdens een wedstrijd alles omgooien. Ik heb veel geleerd en kijk de Australian Open met een positief gevoel tegemoet."

Gerelateerd: