Ga naar de inhoud

Red Lion Antoine Kina moet verstek geven voor het olympisch kwalificatietoernooi

 zo 7 januari 2024 10:48
Antoine Kina
Antoine Kina in het shirt van de nationale ploeg.

De Red Lions zijn vanochtend met 18 spelers richting Valencia gevlogen voor het olympisch kwalificatietoernooi. Middenvelder Antoine Kina moest in laatste instantie afzeggen. Hij kampt met een hamstringblessure.

Als de nationale hockeymannen de komende zomer hun olympische titel willen verdedigen, moeten ze zich eerst plaatsen op het kwalificatietoernooi in Valencia (Spa).

 

Antoine Kina is in laatste instantie afgevallen. De middenvelder van landskampioen Gantoise ligt in de lappenmand met een hamstringblessure.

 

"Zijn afwezigheid is natuurlijk een verlies voor de ploeg", reageert bondscoach Michel van den Heuvel.

 

"Antoine is een fantastische speler, maar we hebben voldoende kwaliteit in de ploeg om zijn ontbreken op te vangen. Zijn blessure is ernstig en we wilden geen risico's nemen in de aanloop naar de Olympische Spelen."

Er is veel concurrentie, zo willen we het ook.

Michel van den Heuvel

Behalve Kina moeten ook aanvallers Cédric Charlier en Nicolas De Kerpel het kwalificatietoernooi vanaf afstand volgen. Ze werden niet geselecteerd.

 

"Ik heb een groep van 23 spelers, die allemaal een plaats kunnen claimen in de definitieve selectie van 16 spelers voor de Spelen", legt bondscoach Van den Heuvel uit.

 

"Het EK van vorige zomer heb ik ook gebruikt om enkele spelers aan het werk te zien. We hebben enkele veelbelovende aanvallers, allemaal met verschillende kwaliteiten."

 

"Er is veel concurrentie. En zo willen we het ook."

 

De Red Lions (FIH-2) spelen in groep A tegen Ierland (FIH-13), Japan (FIH-15) en Oekraïne (FIH-29). 

 

De top twee van elke groep stoot door naar de halve finales. De twee finalisten en de nummer 3 plaatsen zich voor de Olympische Spelen.

hockeyspelers
Deze 18 spelers moeten deelname aan de Olympische Spelen afdwingen.
Gerelateerd: