Ga naar de inhoud

Bondscoach Red Lions dunt selectie voor kwalificatietoernooi uit, nog 1 speler moet geschrapt worden

 za 30 december 2023 17:45
Nicolas De Kerpel is er niet bij.

De coach van de Red Lions, Michel van den Heuvel, heeft een selectie met 19 namen bekendgemaakt voor het olympisch kwalificatietoernooi in het Spaanse Valencia. Dat vindt plaats van 13 tot 21 januari 2024. Een tijdje terug was er al een lijst van 22 namen vrijgegeven. 

Van de 22-koppige selectie die eerder deze maand het Five Nations Tournament in Valencia won en dus ook kans maakte op het kwalificatietoernooi voor de Spelen, vallen doelman Simon Vandenbroucke en aanvallers Nicolas de Kerpel en Cédric Charlier af.

 

Aangezien enkele spelers met blessures kampen, zijn voorlopig 19 in plaats van 18 namen opgeroepen. Eén speler wordt nog van de lijst geschrapt voor het vertrek naar Valencia, volgende week zondag.

 

Tom Boon, die afgelopen zomer ontbrak in de EK-selectie, behoort tot de 19 geselecteerde spelers.

 

De Red Lions (FIH 2), de regerende olympische kampioenen, spelen in de groepsfase van het kwalificatietoernooi in Valencia tegen Ierland (FIH 13), Japan (FIH 15) en Oekraïne (FIH 29).

 

De top twee in elke groep plaatst zich voor de halve finales van het kwalificatietoernooi. De twee finalisten mogen hun tickets voor Parijs boeken, net als de winnaar van de troostfinale.

 

Naast gastland Frankrijk zijn Nederland, Australië, Argentinië, Zuid-Afrika en India dankzij winst in hun continentaal kampioenschap al zeker van deelname aan het olympisch hockeytoernooi bij de mannen.

Selectie

Keepers: Loic Van Doren, Vincent Vanasch   

Verdedigers: Loïck Luypaert, Gauthier Boccard, Arthur Van Doren, Alexander Hendrickx, Arthur De Sloover, Maxime Van Oost   

Middenvelders: John-John Dohmen, Felix Denayer, Antoine Kina, Victor Wegnez, Arno Van Dessel   

Aanvallers: Tom Boon, Florent Van Aubel, Tanguy Cosyns, Thibeau Stockbroekx, William Ghislain, Nelson Onana