Ga naar de inhoud

Einde seizoen voor Gerben Kuypers? De veldrijder kampt met "abnormale vermoeidheid"

 do 4 januari 2024 15:25
Gerben Kuypers
Gerben Kuypers staat even aan de kant.

Vorig seizoen was hij de revelatie, nu staat hij langs de kant. Gerben Kuypers is erg vermoeid en heeft daarom nauwelijks een cross gereden deze kerstvakantie.

In oktober en november zette Gerben Kuypers mooie resultaten neer. Hij won onder meer in Nederland (Oisterwijk) en in Ardooie. 

 

Sinds een maand loopt het voor geen meter meer. Kuypers moest opgeven in Boom, Namen en Gavere. In Antwerpen sleepte hij er nog een 17e plaats uit.

 

"Gerben kampt met een abnormale vermoeidheid", laat zijn ploeg Charles Liégeois Roastery weten. "Nu willen we weten hoe hij reageert na wat rust."

 

Kuypers zou een Mycoplasma-infectie hebben opgelopen, waardoor zijn long- en luchtwegen zijn aangetast. Zijn vriendin moest op oudejaarsdag de spoedafdeling van Veurne opzoeken met een hersenvliesontsteking.

Zijn gezondheid gaat voor. Het heeft nu geen zin om tegen beter weten in toch te crossen.

Aike Visbeek

De ploeg legt Kuypers geen druk op. "Zijn gezondheid gaat voor. Het heeft nu geen zin om tegen beter weten in toch te crossen."


Is zijn seizoen voorbij? "Volgende week komen we samen met de trainers, de ploegleiders en de medische staf om te bekijken welke stappen we best zetten", vertelt performancemanager Aike Visbeek.

Gerelateerd: