Ga naar de inhoud

Na aanval op scheidsrechter: Turkse voetbalcompetitie herneemt volgende week

 wo 13 december 2023 13:16
Scheidsrechter Halil Umut Meler kreeg rake klappen.
Scheidsrechter Halil Umut Meler kreeg rake klappen.

De Turkse hoogste voetbalklasse, de Süper Lig, wordt op dinsdag 19 december opnieuw opgestart. Dat heeft Mehmet Büyükeksi, de voorzitter van de Turkse voetbalbond (TFF), woensdag bekendgemaakt.

De federatie legde de competitie gisteren stil nadat ref Halil Umut Meler maandag na de competitiewedstrijd tussen Ankaragücü en Rizespor (1-1) fysiek werd aangevallen.

 

Meler kreeg een slag in het gezicht van Ankaragücü-voorzitter Faruk Koca. Op de grond werd hij nog geschopt door andere leden van de thuisploeg. Koca gaf dinsdag zijn ontslag als voorzitter van de club en werd ook gearresteerd door de Turkse politie, net als enkele andere verdachten.

 

Ankaragücü mag een forse sanctie verwachten. Die zal de TFF donderdag bekendmaken, zo verkondigde voorzitter Büyükeksi woensdag. De TFF-preses noemde het schandaal dinsdag al "een schandvlek voor het Turkse voetbal".

 

Scheidsrechter Meler kon eerder woensdag het ziekenhuis in Ankara verlaten. Hij liep bij de aanval een bloeding op bij zijn linkeroog en nekklachten.   Ook de lagere reeksen in het Turks voetbal hervatten volgende week dinsdag na een week gedwongen rust opnieuw.

Gerelateerd: