Ga naar de inhoud

Red Flames spelen barrage tegen Hongarije om in A-divisie te blijven

 ma 11 december 2023 15:13
De Red Flames werden derde in hun groep.

De Red Flames weten wie ze moeten kloppen om in de A-divisie van de Nations League te blijven. België treft in de barrages Hongarije, nummer 42 op de wereldranglijst. De heen- en terugmatch zijn voorzien tussen 21 en 28 februari.

De Red Flames speelden een schitterende Nations League-campagne en deden tot de laatste speeldag mee voor groepswinst. Uiteindelijk moesten ze tevreden zijn met plek 3 en dat betekent een barrage overleven om in de hoogste divisie te blijven.

 

Tijdens de loting in Nyon werden de Flames gekoppeld aan Hongarije. De Hongaren werden 2e in hun poule in de B-divisie. De heen- en terugmatch zijn voorzien tussen 21 en 28 februari. Hongarije speelt eerst thuis, de return vindt plaats in België.

 

Schakelen de Flames Hongarije uit, dan blijven ze in de volgende Nations League in de A-divisie. Slagen ze daar niet in, dan treden ze aan in de B-divisie. Dat is belangrijk met oog op het EK. Als de Red Flames zich kunnen handhaven in de A-divisie, is de weg richting het EK van 2025 in Zwitserland een stuk eenvoudiger.

 

De kwalificaties zijn ingedeeld volgens het systeem van de Nations League, met drie divisies. In de A-divisie plaatsen de eerste twee van de vier poules zich rechtstreeks voor het EK, de nummers drie en vier spelen barrages (die uit twee rondes bestaan). Via de B-divisie kan het EK enkel bereikt worden via barrages.     

 

In de Final Four werd Nederland, de winnaar uit de groep met België, gekoppeld aan wereldkampioen Spanje in de halve finales. Frankrijk neemt het op tegen Duitsland. De finale en de wedstrijd om de derde plaats worden op 28 februari gespeeld.

Serneels: "Hongarije is stugge tegenstander, maar wij zijn favoriet"

Bondscoach Ives Serneels stopt niet weg dat de Belgen favoriet zijn in die barrage. "Het is voor ons heel duidelijk: wij zijn favoriet tegen de Hongaren. En die favorietenrol moeten we proberen waar te maken."   

 

Meer dan elf jaar geleden speelden de Belgen voor het laatst tegen Hongarije in de kwalificaties voor het EK van 2013. "Hongarije is geen onbekende ploeg voor mij. De voorbije dagen heb ik de kernen van de vier mogelijke tegenstanders bekeken. Bij Hongarije zijn er enkele speelsters die er 11 jaar geleden ook al bij waren en nu de meer ervaren speelsters zijn. Ze hebben ook een vijftal speelsters in de Duitse competitie, naast een speelster van Inter Milaan en een van Fiorentina."

 

"Laten we ons dus zeker niet miskijken op de tegenstander. Van die twee matchen die we tegen Hongarije speelden, herinner ik me dat het een stugge ploeg was."

Gerelateerd: