Ga naar de inhoud

Twee op twee: Marten Van Riel laat ook in Bahrein toppers achter zich op de halve Ironman

 vr 8 december 2023 10:26
Marten Van Riel
Marten Van Riel in actie in de woestijn.

Marten Van Riel heeft zijn tweede ironmanzege geboekt sinds zijn terugkeer. In Bahrein spoelde hij een moeilijk jaar door met een aanval op de fiets, die hem nieuw succes opleverde. De Belgische triatleet lijkt zo helemaal op schema voor zijn grote doel: de Spelen in Parijs. Twee weken geleden won Van Riel al in Brazilië.

Een deelnemersveld met een hoog niveau kon Marten Van Riel niet afschrikken. De Belgische triatleet wilde een vervolg breien aan zijn sterke terugkeer op de Ironman.

 

Door een aanslepende enkelblessure vielen Van Riels sportieve plannen de afgelopen jaren helemaal in het water. Met een zege op de halve Ironman in Brazilië twee weken geleden, pikte hij de draad weer helemaal op.

 

En ook in Bahrein was de Belg meteen bij de les. Na 1.900 meter zwemmen vertoefde hij in een kopgroep met 8 toppers.

 

In het slot van de 90 km fietsen gooide Van Riel de wedstrijd helemaal open. Hij koos vol voor de aanval, samen met Duitser Wilhelm Hirsch. Samen reden ze ruim anderhalve minuut weg van het uitgedunde groepje.

 

In de halve marathon werd snel duidelijk dat onze landgenoot de benen had om zijn tegenstander af te matten. De Duitser verdween snel uit het zog van Van Riel, Henri Schoeman en Max Stapley kwamen wel nog opzetten.

 

Te laat, want Van Riel pakte zijn tweede knappe zege op rij. Schoeman - goed voor brons op de Spelen in Rio - volgde op 1'28", Stapley vervolledigde het podium na 2'58".

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: