Ga naar de inhoud

Belofte maakt schuld: Mathieu van der Poel moet ironman afwerken na weddenschap

 zo 19 november 2023 11:34
Mathieu van der Poel (r) bij Average Rob (l).

Zou hij al spijt hebben van zijn belofte? Mathieu van der Poel zal (binnenkort) een ironman moeten afleggen. Het Nederlandse wielerwonder ging een weddenschap aan met Average Rob: bij meer dan 42.000 likes op de laatste video van de YouTuber had Van der Poel prijs. De fans hebben zich niet ingehouden. Na vier dagen staat de teller al bijna op het dubbele.

Mathieu van der Poel leerde Average Rob en zijn broer Arno The Kid al veldrijden en mountainbiken, nu wilden de Belgische internethelden Van der Poel eens uitdagen.

 

Hoe? Door samen met z'n drietjes een ironman af te leggen. Dan moesten de fans wel minstens 42.000 likes geven op de YouTubevideo. Een koud kunstje, zo blijkt enkele dagen later.

 

"Maar wanneer? Het moet ook een beetje in mijn schema passen, hé", bleef Van der Poel toch een beetje voorzichtig bij de weddenschap. "Jij mag kiezen, wij komen ook meedoen!", reageerden de broers met een kwinkslag.

 

Belofte maakt schuld. Mag de Nederlander zich aan het einde van volgend wielerseizoen opmaken voor 3,9 km zwemmen, 180 km fietsen en een marathon lopen?

 

Op stage aan de Costa Blanca – waar Van der Poel nu zijn veldritseizoen voorbereidt – kan hij er zijn hoofd al eens over breken. Of hij klopt eens aan bij zijn goede vriend en amateur-triatleet Louis Talpe.

Bekijk de weddenschap tussen Rob en Van der Poel:

Gerelateerd: