Ga naar de inhoud

Marten Van Riel domineert en wint de halve Ironman in Brazilië

Marten Van Riel heerst in de Braziliaanse badstad Fortaleza.

Triatleet Marten Van Riel (30) heeft nog eens laten zien waar zijn toekomst ligt na de Olympische Spelen van Parijs: op de langere afstand. Vandaag won hij in Brazilië de halve Ironman van Fortaleza.

Marten Van Riel domineerde de halve triatlon in het noorden van Brazilië. Als eerste kwam hij uit het water, als eerste sprong hij van zijn fiets en als eerste bereikte hij de finish na 21 km lopen.

 

Tijdens het fietsen sloeg Van Riel een kloof. De 30-jarige olympiër legde de 90 km af in een dikke twee uur en kon niet meer bedreigd worden tijdens de halve marathon.

 

De Spanjaard Antonio Lopez werd tweede op meer dan 3 minuten van Van Riel, de Braziliaan André Lopes kwam ruim 6 minuten na onze landgenoot binnen.

 

Met 3 uur, 43 minuten en 57 seconden zat een verbetering van zijn wereldrecord er niet in. Dat liep Van Riel begin vorig jaar in de halve Ironman van Dubai (3u26'06").

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgend jaar wil Marten Van Riel voor de derde keer deelnemen aan de Olympische Spelen (waar de atleten een kwarttriatlon afwerken). Daarna legt hij zich toe op het langere werk.

 

Dankzij de overwinning in Brazilië mag Van Riel volgend jaar alvast deelnemen aan het WK halve Ironman.