Ga naar de inhoud

Bondscoach Tedesco en Schalke-coach Karel Geraerts schuiven aan aan tafel bij Filip en Mathilde in Berlijn

 wo 6 december 2023 11:32
" "
Domenico Tedesco schudt koningin Mathilde de hand. Hij was een van de 104 genodigden op het staatsbanket in Berlijn.

De eerste dag van het staatsbezoek van koning Filip en koningin Mathilde aan Duitsland werd  gisteravond afgesloten met een staatsbanket op Slot Bellevue, de ambtswoning van de Duitse bondspresident in Berlijn. Onder de 104 genodigden ook 2 voetbalcoaches: Domenico Tedesco en Karel Geraerts.

Koning Filip en koningin Mathilde bezoeken 3 dagen lang onze oosterburen. De koning benadrukte de "ijzersterke banden tussen onze landen". In zijn speech blikte hij ook al vooruit naar het EK voetbal in Duitsland volgende zomer.

"Onze beide teams én wij als de grootste supporters maken alvast de borst nat", sprak de koning. 

Dat zullen Domenico Tedesco, de Duitse bondscoach van de Rode Duivels, en Karel Geraerts, aan de slag bij traditieclub Schalke in de Tweede Bundesliga, graag gehoord hebben. Zij waren genodigd door hun persoonlijke link met beide landen.


(lees voort onder video)

Duitse bondspresident: "Vertrouwen nodig voor EK"

De Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier weet dat zijn nationale ploeg momenteel in de hoek zit waar de klappen vallen. Het gaat niet goed met een coachwissel en meer nederlagen dan zeges. "Toch moeten we vertrouwen hebben voor het EK, dat zeg ik als fan." Steinmeier wenste het ook de "Rote Teufel" toe.