Ga naar de inhoud

U19 van Wesley Sonck plaatst zich voor Eliteronde EK dankzij goal van Anderlecht-speler Degreef

 di 21 november 2023 17:14

De Belgische U19-ploeg staat een stap dichter bij het EK in Noord-Ierland, na groepswinst in de voorronde. Een 1-0-zege tegen Ierland volstond in de laatste poulematch.

België was ingedeeld in een groep met Slovenië, Ierland en Albanië. Enkel de top 2 kwalificeerde zich voor de Eliteronde.

Vorige week had België al zijn eerste match gelijkgespeeld tegen Slovenië (1-1) en met 2-0 gewonnen tegen Albanië (2 goals van Gent-speler Fernandez Pardo).

Zo stond in de afsluitende match tegen Ierland de druk toch nog enigszins op de ketel. De Belgen, met bondscoach Wesley Sonck aan de zijlijn, domineerden de match, maar hadden moeite om afstand te nemen.

Dat lukte vlak na de rust wel. Stanis Idumbo (Ajax) leverde de assist, Tristan Degreef (Anderlecht of de RSCA Futures) werkte af. Het zou het enige doelpunt van de match blijken.

België wint zijn groep en mag naar de Eliteronde, een soort tussenronde voor het eigenlijke EK. De loting hiervoor moet nog gebeuren. Het EK U19 vindt van 15 tot 28 juli plaats in Noord-Ierland.

Ook de U17 naar de Eliteronde

Ook de Belgische U17-ploeg is geplaatst voor de Eliteronde. De Belgen hadden eigenlijk nog moeten spelen tegen Israël, maar dat trok zich vanwege de oorlog in Gaza terug uit het toernooi.

De Belgen eindigen als 2e in de groep, na een logische zege tegen Gibraltar (4-0) en een kleine nederlaag tegen Wales (0-1).