Ga naar de inhoud

Einde van een tijdperk: 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor (63) gaat stoppen met darts

 di 21 november 2023 09:10
Phil Taylor
Phil Taylor is een levende legende in het darts.

Phil Taylor maakt zich op voor zijn allerlaatste seizoen als professioneel dartsspeler. Na 2024 stopt de 63-jarige Engelsman ermee. "Tenzij ik alleen maar ninedarters gooi", zegt Taylor, die maar liefst 16 wereldtitels op zijn naam heeft staan.

"Het is heel mooi geweest, nu is het tijd om er een punt achter te zetten", laat Phil Taylor weten.

 

"In 2025 word ik 65. Ik stop met wedstrijden, tenzij ik vanaf nu alleen maar ninedarts gooi. Dan moeten jullie me van het podium sleuren", knipoogt de Brit.

 

Taylor is een levende legende, met maar liefst 16 wereldtitels op de teller: 2 in de BDO- en 14 in de PDC-bond.

 

Niemand doet beter op het PDC-kampioenschap, het sterkste van de twee. Taylor speelde het WK 25 keer: 19 keer speelde hij de finale, 14 keer won hij.

 

Om Taylor te overtroeven, zullen de huidige dartsspelers flink hun best moeten doen. Michael van Gerwen staat tweede op de ranglijst. De Nederlander won 3 PDC-titels.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: