Ga naar de inhoud

Jude Bellingham is de Golden Boy van 2023, Union-eigenaar Tony Bloom beste voorzitter van Europa

 vr 17 november 2023 17:54

Jude Bellingham volgt Gavi op op de erelijst van de Golden Boy. Die trofee wordt uitgereikt aan het grootste voetbaltalent op de Europese velden. Ook Union-eigenaar Tony Bloom viel in de prijzen.

De Golden Boy wordt sinds 2003 uitgereikt door het Italiaanse magazine Tuttosport. Op de erelijst prijken ronkende namen als Lionel Messi (2005), Kylian Mbappé (2017) en Erling Haaland (2020).

 

De voorbije 2 jaar ging de trofee telkens naar een speler van Barcelona, naar respectievelijk Pedri en Gavi. Nu gaat aartsrivaal Real Madrid met de eer lopen.

Jude Bellingham speelt daar nog maar sinds afgelopen zomer, na zijn transfer van Borussia Dortmund, maar de impact van de Engelse middenvelder is op korte tijd zo groot dat de stemgerechtigden van Tuttosport niet om hem heen konden. Hij kreeg maar liefst 97% van de stemmen.

Met Arthur Vermeeren (Antwerp) en Johan Bakayoko (PSV) haalden ook 2 Belgen de shortlist van 25 spelers, maar voorlopig blijven de 2e plaatsen van Romelu Lukaku (2013) en Divock Origi (2014) de beste Belgische prestatie.

Op de longlist van 100 spelers vonden we met Zeno Debast (Anderlecht), Roméo Lavia (Chelsea) en Arne Engels (Augsburg) nog 3 andere Belgen terug.

Tony Bloom is Voorzitter van het Jaar

Er werden in de marge van de Golden Boy ook nog andere prijzen uitgereikt. Zo werd ook Tony Bloom bekroond. De Engelsman is eigenaar en voorzitter van Brighton en daarnaast ook eigenaar van Union. Met beide clubs oogstte hij de voorbije jaren veel succes.

 

Om die reden werd Bloom verkozen tot Voorzitter van het Jaar. Hij volgt Real-voorzitter Florentino Perez op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.