Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 8  /  21 - Spoleto - Prati di Tivo
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wout van Aert bevestigt het nu zelf: "In 2024 wordt de Giro mijn hoofddoel"

 wo 15 november 2023 17:08
Van Aert
Kan Wout van Aert meedoen voor het klassement in de Ronde van Italië?

Het gerucht zoemde de voorbije weken al rond in de wandelgangen van de koers, maar nu heeft Wout van Aert zichzelf er ook over uitgesproken. Volgend jaar wil hij zich richten op de Ronde van Italië. Tegen een Colombiaanse journalist verklapt Van Aert zelfs dat het zijn hoofddoel wordt voor 2024.

Wout van Aert vertoefde afgelopen week in Colombia, voor de granfondo van collega Rigoberto Uran. Hij sprak er ook met een journalist van Revista Mundo Ciclistico en die vroeg hem onder meer wat zijn hoofddoel voor komend seizoen wordt.

 

"Dat wordt vooral de Ronde van Italië", klonk het antwoord van Van Aert, zonder er voor de rest over uit te weiden.

Hij bevestigt zo de geruchten die al een tijdje de ronde deden. De Giro van 2024 is met zijn vele tijdritkilometers immers op het lijf van Van Aert geschreven. Het is wel nog niet duidelijk of hij er ook een klassement wil najagen.

Deelname aan de Giro zou wel betekenen dat Van Aert mogelijk in zijn programma voor het voorjaar moet snoeien én dat hij voor het eerst in 6 jaar niet aan de Tour zal deelnemen. Dat laatste verschaft hem dan weer ademruimte voor een ander hoofddoel: de olympische wegrit in Parijs.

Gerelateerd: