Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 15  /  21 - Manerba del Garda - Mottolino
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Wout van Aert lonkt volgens La Gazzetta naar Giro-klassement: "Hij mikt op top 5"

 di 31 oktober 2023 11:22
Wout van Aert reed zich de voorbije 2 jaar lazarus voor Jonas Vingegaard in de Tour.
Wout van Aert reed zich de voorbije 2 jaar lazarus voor Jonas Vingegaard in de Tour.

Zal Wout van Aert (Jumbo-Visma) volgend jaar voor het eerst meestrijden voor een klassement in een grote ronde? Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport is het al een uitgemaakte zaak. "Van Aert zal als kopman de Giro rijden", schrijft de roze krant.

Winnen op de mythische Mont Ventoux, Tadej Pogacar kraken op Hautacam, tonnen werk verrichten, Tour-tijdritten naar zijn hand zetten.

 

Wout van Aert liet in de Tour de France al meermaals de monden openvallen met indrukwekkende krachttoeren.

 

Mogelijke klassementsambities wuifden hij en zijn entourage meestal weg. Maar in de komende Giro zou Team Jumbo -Visma Van Aert toch eens zijn grenzen laten opzoeken, weet La Gazzetta dello Sport.

 

"Van Aert heeft ons in een interview voor de Ronde van Piëmonte (5 oktober) verteld dat hij volgend jaar naar de Giro wil", onthult de Italiaanse sportkrant.

 

"De voorstelling van het Tour-parcours vorige week heeft de resterende twijfels weggeveegd."

 

Volgens La Gazzetta is het een uitgemaakte zaak dat Van Aert voor het eerst zijn rugnummer opspeldt in de Giro. "Het is enkel nog wachten op de officiële aankondiging tijdens de ploegvoorstelling in december."

 

"Het team gelooft in Van Aert en denkt dat hij de top 5 in het klassement kan halen."

Jumbo-Visma bevestigt niet, maar ontkent ook niet

Dat Van Aert al een tijdje naar de Giro lonkt, is geen verrassing.

De drievoudige wereldkampioen veldrijden wil wat meer variatie in zijn programma. Zo verkoos hij vorig jaar voor het eerst de Ronde van Zwitserland boven de Dauphiné als opwarmer voor de Tour.

 

Door het gunstige Giro-parcours is het ook het uitgelezen moment om te debuteren in "La Corsa Rosa".

 

De Giro telt 2 individuele tijdritten, goed voor 68 kilometer tegen de klok. Met 42.000 hoogtemeters tegenover 52.000 hoogtemeters in de Tour is het klimmersmenu ook verteerbaarder dan anders.

 

Jumbo-Visma zelf wil de Giro-deelname van Van Aert niet bevestigen, maar ook niet ontkennen.

 

"Dat is speculatie", klinkt het. "Want de planningen en het bepalen van onze ambities voor volgend seizoen staan nog op de agenda."

 

Bij een Giro-deelname zou de Tour voor het eerst in 6 jaar niet op het programma staan van Van Aert, die zijn zinnen komende zomer zet op de olympische tijdrit en wegrit.

Van Aert als kopman in de Giro? Dat is speculatie want de planningen en het bepalen van onze ambities voor volgend seizoen staan nog op de agenda.

Jumbo-Visma
Gerelateerd: