Ga naar de inhoud
Fernandez-Pardo
Fernandez-Pardo scoorde twee keer tegen Standard.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
48
10
8
2
0
27
10
2
KV Mechelen
39
10
5
4
1
20
18
3
STVV
33
10
3
3
4
14
15
4
OH Leuven
30
10
4
3
3
12
12
5
Westerlo
24
10
2
5
3
17
20
6
Standard
22
10
0
5
5
12
27
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
13
5
2
KV Mechelen
9
5
3
2
0
13
11
3
STVV
8
5
2
1
2
8
7
4
OH Leuven
9
5
3
2
0
9
7
5
Westerlo
3
5
0
2
3
6
11
6
Standard
3
5
0
2
3
2
10
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
12
5
4
1
0
14
5
2
KV Mechelen
7
5
2
2
1
7
7
3
STVV
5
5
1
2
2
6
8
4
OH Leuven
6
5
1
1
3
3
5
5
Westerlo
6
5
2
3
0
11
9
6
Standard
2
5
0
3
2
10
17
StandardKAA Gent
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Kevin Van Damme
stadion
Sclessin
toeschouwers
9563

Pijnlijk slap Standard blijft ook tegen veredeld B-elftal AA Gent zwaar op de sukkel

 za 18 mei 2024 23:33
 1. 10' - Doelpunt - Matias Fernandez (0 - 1)
 2. 17' - Doelpunt - Kelvin Yeboah (1 - 1)
 3. 17' - Geel - Kelvin Yeboah
 1. 63' - Verv. William Balikwisha door Moussa Djenepo
 2. 66' - Doelpunt - Matias Fernandez (1 - 2)
 3. 68' - Verv. Jorthy Mokio door Stefan Mitrovic
 4. 68' - Verv. Núrio door Archie Brown
 5. 68' - Verv. Momodou Lamin Sonko door Laurent Depoitre
 6. 68' - Verv. Sven Kums door Brian Emo Agbor
 7. 68' - Verv. Seydou Fini door Oscar Olivier
 8. 80' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 3)
 9. 81' - Verv. Cihan Canak door Hakim Sahabo
 10. 81' - Verv. Kelvin Yeboah door Soufiane Benjdida
 11. 87' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 4)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
10'
Matias Fernandez
0 - 1
Matias Fernandez
10'
17'
Kelvin Yeboah
17'
Kelvin Yeboah
1 - 1
66'
Matias Fernandez
1 - 2
Matias Fernandez
66'
80'
Laurent Depoitre
1 - 3
Laurent Depoitre
80'
87'
Laurent Depoitre
1 - 4
Laurent Depoitre
87'

Het extra weekje rust heeft Standard geen beterschap gebracht. De Luikenaars, wiens fans zich rustig hielden, konden nauwelijks een vuist maken tegen Gent dat veel sterkhouders liet rusten. Een fout van doelman Schmidt hield Standard nog even in de partij, maar finaal won Gent met duidelijke 1-4-cijfers dankzij twee doelpunten van zowel Fernandez-Pardo als Depoitre. Zo blijft Standard wachten op een eerste overwinning in de play-offs.

Standard - Gent in een notendop
 1. Man van de match
  Matias Fernandez-Pardo was ruim de beste op het veld. Sinds de aanvaller zijn kans heeft gekregen, heeft hij niet meer losgelaten. Met twee doelpunten, een assist en enkele mooie tikjes en acties absoluut eentje waar de Buffalo's nog veel gaan van genieten.
 2. Sleutelmoment
  Het had anders kunnen lopen. Bij 1-1 na een een klein uur kan Yeboah aanleggen, en stuurt een ziedend schot naar Schmidt. De lat kreunt en plooit onder zijn knoert van een trap, maar de voorsprong is hem niet gegund.
 3. Opvallend
  De thuisfans hielden zich in, ondanks het droevige spel. Elke helft was er twaalf minuten stilte, om de kracht van de twaalfde man aan te tonen. Erger dan dat was nog de uitstroom, bij affluiten was het stadion al zo goed als leeg. Een uitzwaaimatch om nooit meer aan herinnerd te worden, veel ere was er niet aan die laatste ronde.

Dag der jonkies

Vanhaezebrouck wist dat hij niet al te veel te vrezen had van dit zwalpende Standard. Met vier tieners, onder wie de 16-jarige Mokio, zakte hij af naar Sclessin. Roef, Watanabe, Tissoudali, De Sart, Samoise en Hong kregen een mentale rustdag.

 

Hein kreeg gelijk, met een snel openingsdoelpunt. Matias Fernandez-Pardo, de Gentse topper in wording, nam een heerlijk kaatsje van Gandelman in ontvangst door in één keer te verwerken. Leeftijdsgenoot Epolo bleef onder de lat kansloos achter.

 

Aan de overkant ging reservekeeper Schmidt in de fout. Yeboah troefde op uittrap van zijn eigen doelman Torunarigha af en trapte dan op de Gentse goalie. Die had er meer mee moeten doen, maar liet de bal onder zich door glippen.

 

Een jarige en bijna herstelde Paul Nardi keek vanaf de bank toe.

Ereafscheid van 'Big Lolo'

Na de doelpunten verdween het tempo  in het zwarte gat van Sclessin. Vanuit stilstand was er wel de trap van Yeboah, maar goed of mooi voetbal vonden we weinig.

 

Met tweederde match gespeeld was het Gent dat opnieuw de voorsprong greep, en niet meer losliet. Epolo kon een vrije kopkans van Kandouss nog keren, maar niet verder dan Fernandez-Pardo, die sneller dan Fossey binnentikte.

 

Het weinige van veer dat er was, brak dan bij Standard. Laurent Depoitre bedankte en pikte zowaar zijn tweede en derde doelpunt van het seizoen mee. De oudgediende is toe aan zijn laatste minuten bij Gent. Los zand bij Standard, en afscheidscadeaus voor de grote spits.

 

De Rouches zwaaien zo met een wanprestatie Sclessin uit voor dit seizoen en mogen beginnen hopen op beterschap. Gent bereidt zich met een testdag verder voor op de cruciale barragematch voor Europees voetbal.

Marlon Fossey (Standard): "Teleurstelling is te zwak uitgedrukt. De laatste match voor de thuisfans spelen en dan zo'n prestatie... We verdienden absoluut niet meer vandaag. We deden het goed de eerste helft, maar alle goals in de tweede helft komen van een gebrek aan concentratie of waren gewoon cadeaus."


Pieter Gerkens (AA Gent): "We hadden in het algemeen de controle. Wanneer we het zuiver hielden, kwamen de kansen, dat is het belangrijkste. We hebben iets meer inzet en scherpte getoond, vergeleken met vorige week. Dat moet elke wedstrijd de basis zijn."

Ivan Leko: "Enige positieve is dat er nog mensen naar dit mooie stadion komen"

Ivan Leko (Standard): "Ik ben heel teleurgesteld. Alles ging mis, het is beter om nu zo weinig mogelijk woorden te gebruiken. Ik kan alleen zeggen dat we verdienden te verliezen, Gent was veel beter. Voor ons was het hetzelfde verhaal als de laatste weken. Er zijn geen positieve punten, het enige positieve is het mooie stadion en dat er toch nog sommige mensen komen. Zij kunnen hier herinneringen ophalen aan het verleden van deze mooie club."

 

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "We hebben het beter gedaan dan vorige week. De tweede helft zijn we echt goed gestart, met veel meer controle. Het was geen toeval dat we scoren op stilstaande fase. En voor de rest hebben we de hele tweede helft eigenlijk gedaan wat we wilden. Dan komen er nog een paar doelpunten bij, ook goed voor Depoitre dat hij minuten kan pakken en doelpunten kan maken. Fantastisch voor hem."

Fase per fase

90+4'

Einde

Weer een avond om te vergeten voor Standard. Na een gelijkopgaande eerste helft verging het Luikse schip roemloos in de tweede. Uitblinker Fernandez-Pardo was afwerker en aangever, Depoitre pikte nog twee doelpuntjes mee. Standard maakte het Gent wel heel makkelijk.

90+4' tweede helft
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Nog drie minuten voetbal, eigenlijk heeft niemand daar iets aan. Fossey probeert er nog het beste van te maken, maar Mitrovic trapt weg.

87'

Nummer vier!

De kelk, en al dat. Price is onnoemelijk laks met een hakje in niemandsland. Fernandez-Pardo neemt dan over, wil eigenlijk voor eigen geluk gaan, maar verslikt zich een beetje in de bal. Onbedoeld komt de bal nog bij Depoitre, die zo zelfs een derde seizoenstreffer binnentikt. Bijna zielig, dit Standard.

82'

Nog een debutant voor Standard, die meteen zijn kans gaat. Soufiane Benjdida krijgt van Leko zijn eerste kans, en ziet zijn naam in de sterren geschreven. Van heel ver probeert hij Schmidt te verschalken, maar die hoeft maar te kijken.

81'
80'

Daar is 'em!

We zeggen het nog en daar is Depoitre al! De Luikse verdediging staat lukraak gepositioneerd en dan is het makkelijk voor Gent. Hjulsager kan de zestien binnen en vindt daar de vrij lopende Depoitre, die maar het binnentikken heeft. Schabouwelijk verdedigen van de thuisploeg.

78'

De voorsprong lijkt sneller groter te gaan worden dan dat Standard er iets aan kan doen. De Rouches geraken niet meer aan kansen, tijd dat het seizoen gedaan is.

74'

Weer is het aanzetten mooi en beloftevol, maar loopt het toch weer mis. Price draait mooi weg van twee Gentenaren, maar steekt de bal dan veel te hard voor Yeboah.

73'

Nee, veel mooi voetbal hebben we vandaag niet gezien. Invaller Archie Brown is dan wel opgestoomd, maar past niet goed naar Fernandez-Pardo.

71'

Het is echt wel aan de tieners vandaag. Op het moment dat Mokio eraf gaat, komt er bij Standard met Oscar Olivier een 16-jarige op. Die moet Depoitre (35) van het scoren houden.

68'
68'