Ga naar de inhoud

Elke Vanhoof strandt in de kwartfinales op het WK BMX, junior Niels Appermont verovert zilver

 za 18 mei 2024 22:26

Elke Vanhoof is op het WK BMX in Rock Hill (VS) niet verder geraakt dan de kwartfinales. Bij de junioren was er Belgisch eremetaal voor Niels Appermont.

Elke Vanhoof moest in de top 4 eindigen van haar kwartfinale om door te stoten naar de halve finales in Rock Hill. Een slechte start deed haar de das om.

Vanhoof slaagde er niet meer in die start goed te maken. Ze werd 6e van de 8 kwartfinalisten in haar reeks.

De voormalige Europese kampioene kan wel opnieuw heel wat pech inroepen als excuus. In februari liep ze nog een polsbreuk op tijdens een Wereldbekermanche in Nieuw-Zeeland.

De Belgische mannen werden gisteren al uitgeschakeld op het WK. Ruben Gommers en Wannes Magdelijns overleefden de 1/8e finales niet.

Belgische jeugd doet het goed, met zilver voor Appermont

Dat de toekomst van het Belgische BMX rooskleurig oogt, zagen we bij de jeugd. Niels Appermont zorgde met zilver voor het beste Belgische resultaat op het WK. De 18-jarige Appermont werd in de finale geholpen door een massale valpartij achter zijn rug, toen hij in 2e positie lag.

Met Yorgi Piccart haalde nog een tweede Belg de halve finales bij de junioren, maar hij kwam in die fase ten val.

Bij de vrouwen onder de 23 jaar bereikte Valerie Vossen de finale, waarin ze uiteindelijk vijfde werd. Aiko Gommers was in deze categorie een van de kanshebbers op de wereldtitel, maar zij geraakte niet door de halve finales.

Willoughby en Daudet pakten hun 3e wereldtitel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.