Ga naar de inhoud

Club Brugge tegenover verzwakt Besiktas: coach Burak Yilmaz stapt na maand al op

 vr 10 november 2023 15:15
Ook Burak Yilmaz kreeg de trein niet op de sporen.

Besiktas krijgt de crisis maar niet bezworen. De volgende tegenstander van Club Brugge in de Conference League moet na amper een maand weer op zoek naar een nieuwe coach. Burak Yilmaz stapte op na een pijnlijke Europese nederlaag.

Burak Yilmaz volgde vorige maand in Istanbul zijn landgenoot Senol Günes op. Voordien was de 38-jarige voormalige international er al aan de slag als assistent.

 

In de Turkse Süper Lig staat Besiktas met 19 punten pas op de 5e plaats. Maar vooral Europees zijn de resultaten dramatisch. Na het verlies in eigen huis tegen het Noorse Bodo/Glimt zijn ze met 1 op 12 - hun enige puntje pakten ze op de openingsspeeldag tegen Club Brugge - uitgeschakeld.

 

Blauw-zwart, dat wel al zeker is van de Europese overwintering, staat over drie weken in Istanbul tegenover Besiktas. 

 

Yilmaz kwam vorig seizoen als spits nog uit voor het Nederlandse Fortuna Sittard, waar hij goed was voor negen doelpunten in 26 competitiewedstrijden. Na het seizoen besloot hij zijn carrière te beëindigen.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: