Ga naar de inhoud

Ronny Deila: "Bij Club is er altijd druk, ik ben het zat om telkens over hetzelfde te praten"

 vr 10 november 2023 09:23
Ronny Deila.

Club Brugge heeft de mindere prestatie tegen Union doorgeslikt in Europa. De overwinning tegen Lugano én de Europese overwintering halen weer wat druk van de schouders van coach Ronny Deila. "Ik ben niet gestrest, druk hoort bij het leven van een voetballer", vertelt hij.

Union had een deuk in het prille zelfvertrouwen van Club Brugge geslagen. Dat zag ook coach Ronny Deila tegen Lugano. "We liepen duidelijk niet over van zelfvertrouwen", vertelde hij.

 

"Maar ik zag wel veel wil. De spelers werkten hard en gaven in de eerste helft bijna niets weg. In de tweede helft liep het beter en speelden we meer bevrijd. Ik ben blij met deze prestatie. Ik heb vandaag energie gezien die ik niet heb gezien tegen Union."

 

Het geeft het vertrouwen van Club een boost voor de derby tegen Cercle. "Deze overwinning heeft sowieso een positief effect. Na Union was er een negatieve perceptie, maar we hebben wel 4 van de 5 laatste matchen gewonnen."

 

"Tegen Union was het echt slecht, maar bij de andere nederlagen hadden we evengoed kunnen winnen. Op 24 matchen hebben we 5 keer verloren, waarvan één keer echt verdiend. Ik zeg niet dat we bij de andere nederlagen altijd hadden moeten winnen, maar er zat wel telkens meer in."

Ik heb vandaag energie gezien die ik niet heb gezien tegen Union.

Ronny Deila

Toen Deila een vraag kreeg over de druk waarmee de spelers moeten omgaan, reageerde hij geïrriteerd. "Ik ben het zat om telkens over hetzelfde te praten", zei de Noor. "Bij een topclub is er altijd druk, dus dat is normaal."


"Alle spelers willen presteren, voor mij, voor de club. Het grootste probleem is dat ze te veel willen. Ze voelen zich verantwoordelijk voor alles. In zo'n situatie moet je ontspannen, je amuseren. Als ze dat doen, zoals na het eerste doelpunt, zie je wat er gebeurt", zei de trainer. 

 

"Je moet weten hoe je met druk omgaat. Ik ben niet gestrest. Druk hoort bij het leven van een voetballer. Je moet ontspannen", besloot hij.

Sonck: "Ook niet te negatief zijn"

Ondanks het geleverde spel dat voor verbetering vatbaar is, is Club al na 4 speeldagen zeker van de volgende ronde. Analisten Wesley Sonck en Franky Van der Elst lieten na de wedstrijd hun licht schijnen over de wedstrijd. 

 

"Het belangrijkste is dat Club Europees overwintert met een mooie 10 op 12", aldus Sonck.  "Ze winnen weer en houden de nul, op die manier tanken ze vertrouwen voor de komende wedstrijden. We zijn het erover eens dat het niet goed was, maar als speler denk je eerst maar aan één ding en dat is winnen. We moeten ook niet te negatief zijn." 

 

Franky Van der Elst deelde de mening over de kwaliteit van de wedstrijd en kijkt vooruit: "Door deze overwinning vermijdt Club heel wat herrie richting de derby van zondag tegen Cercle. Maar je wordt natuurlijk niet vrolijk van deze prestatie."

 

Gerelateerd: