Ga naar de inhoud

In de voetsporen van Kim Clijsters: Jeline Vandromme (15) wint prestigieus Masterstoernooi in Monte Carlo

 ma 6 november 2023 19:20

De eerste Belgische eindwinnares sinds Kim Clijsters in 1997. Met de prestigieuze U16 Masters heeft Jeline Vandromme op haar 15e al een vleugje tennisgeschiedenis geschreven. Na het EK voor junioren vorige maand, heeft ze nu een unieke dubbelslag op zak waarvan Belgische tennisfans zullen dromen.

Geen enkele set gaf ze prijs in Monte Carlo. Ook niet in de finale tegen de Servische speelster Gala Ivanovic, die werd door Jeline Vandromme met 6-0 en 7-5 opzijgezet.

 

Het is duidelijk: de piepjonge Belgische beleeft een geweldige periode. Een die doet dromen van een rooskleurige toekomst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Want Vandromme is niet alleen de eerste landgenote die het prestigieuze juniorentoernooi in de wacht sleept deze eeuw. In oktober won ze ook het EK in haar leeftijdscategorie – iets wat Justine Henin niet lukte in haar tijd.


Volledig onverwacht, want het was haar eerste deelname aan een kampioenschap van dat niveau. Wat het nog straffer maakt: sinds Sara Sorribes Tomo in 2012 lukte het niemand om die twee toernooizeges te combineren.

 

De Spaanse – intussen 27 jaar oud – heeft intussen haar wortels stevig geplant in de top 100. 

 

Voorlopig kan Vandromme alleen nog maar dromen van de 51e plek op de WTA-ranking van haar voorgangster. De familie zelf wil vooral haar voetjes op de Brugse grond houden. Vandromme slaat haar balletjes in de Koninklijke Tennisclub Brugge (KTCB) en traint pas sinds de zomer in het topsportcentrum in Wilrijk.

 

Haar ouders schermen Vandromme af van sociale media om de druk af te houden én reizen steeds af naar de toernooien van dochterlief. Dat allemaal om in persoon te hoge verwachtingen meteen de kop in te drukken.

 

Al bewees ze afgelopen dagen dat ze het talent bezit om een hoogvlieger te worden.

Vandromme viert haar overwinning met familie: