Ga naar de inhoud

Thomas Buffel gelooft in slaagkansen van Clement bij Rangers: "Al is presteren in Ibrox wel wat anders"

 ma 16 oktober 2023 07:48
Kan Philippe Clement het tij keren bij Rangers?

Het wordt meteen van moeten voor Philippe Clement. De Belgische trainer is warm onthaald bij Rangers, maar staat voor een duidelijke opdracht. De Schotse club volgt na een matige competitiestart al op 7 punten van leider en aartsrivaal Celtic. "Hij zal een vergelijkbare druk voelen als bij Club Brugge", vertelt ex-speler Thomas Buffel bij BBC. "De fans verwachten elk jaar de titel."

Zelf droeg hij het blauwe shirt van Rangers tussen 2005 en 2008. In de herfst van zijn carrière kreeg Thomas Buffel Philippe Clement als trainer bij KRC Genk.

 

Dus vond de Britse omroep BBC de ex-Rode Duivel de ideale gesprekspartner om de slaagkansen van zijn landgenoot in te schatten bij de Schotse traditieclub.

 

"Clement heeft zichzelf al bewezen als trainer bij Genk, Brugge en Monaco", stelt Buffel gerust. "Hij heeft alle vaardigheden van een goede trainer op zak en brengt ook steeds structuur en duidelijkheid."

 

"Hij weet ook hoe je een jonge groep moet aanpakken. Bij Genk kreeg hij een jonge groep die nog niet rijp was om prijzen te pakken, maar hij gaf hen die ervaring om het wel te doen een jaar later."

Presteren in een stadion met 50.000 zitjes is wel wat anders ...

Thomas Buffel

Ook in Glasgow is voetbal koning. De fans leggen hun team dan ook enorme druk op.

 

"Daar heeft hij al ervaring mee", maakt Buffel zich geen zorgen. "De druk zal vergelijkbaar zijn als die bij Club Brugge. Ook daar verwachten de fans elk jaar de titel en Champions League-voetbal."

 

"Alleen is presteren in een stadion met 50.000 zitjes wel wat anders ..."

 

Het Ibrox Stadium staat bekend om zijn "helse" sfeer. In goede tijden voor de tegenstander, in slechte krijgt het eigen team de volle lading.

 

"Het wordt dan ook belangrijk dat Clement zijn spelers beschermt. Enkel zo kan je vrij voetballen in Ibrox", besluit hij.

 

Komende zaterdag staat Philippe Clement voor zijn vuurdoop in eigen huis tegen middenmoter Hibernian.

Gerelateerd: