Ga naar de inhoud

In de voetsporen van Alonso en Leclerc: Dries Van Langendonck wint WK karting voor junioren

 di 10 oktober 2023 15:55
Dries Van Langendonck
Dries Van Langendonck met zijn reusachtige trofee.

We zijn een wereldkampioen rijker. Vorig weekend kroonde junior Dries Van Langendonck (13) zich tot nummer 1 in het karten. Daarmee treedt hij in de voetsporen van Formule 1-coureurs zoals Charles Leclerc, Alex Albon en Fernando Alonso.

Dries Van Langendonck verzekerde zich vorig weekend van de wereldtitel op het circuit van Franciacorta in Italië. Hij won de race voor de Spanjaard Christian Costoya en werd zo de eerste Belgische wereldkampioen sinds Jonathan Thonon in 2011.

 

Op de erelijst komt hij in een rijtje terecht met ronkende namen als Charles Leclerc, Logan Sargeant, Alex Albon, Fernando Alonso en Alain Prost.

 

Na de race kreeg Van Langendonck felicitaties van een andere Formule 1-coureur: George Russell. De Engelse Mercedes-rijder opereert onder hetzelfde management als onze landgenoot.

 

Dat Van Langendonck uitblinkt in de racerij is geen toeval. De familie woont net niet op het circuit van Zolder. Vanuit zijn slaapkamer kijkt Van Langendonck uit op de Villeneuve-chicane.

 

BEKIJK: De titelrace van Dries Van Langendonck

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.