Ga naar de inhoud

"Schrap het hele concept": Max Verstappen kan in sprintrace F1-geschiedenis schrijven, maar wil hij dat wel?

 za 7 oktober 2023 10:47

De kers op de taart moet blinken. Max Verstappen heeft zich de afgelopen dagen afgevraagd hoe hij wereldkampioen wil worden. Met een 6e plek in de sprintrace kan hij geschiedenis schrijven. Al liet de Nederlander in het verleden al optekenen dat hij allerminst fan is van het concept. En dus rijst de vraag: neemt hij zaterdag een snipperdag of viert hij dan al zijn derde titel?

In het rijtje glansloze wereldtitelfeestjes kan die van Max Verstappen vorig jaar wel tellen.

 

Door stevig regenweer werd in Japan maar een halve race afgewerkt en dus ook niet de volle pot punten uitgedeeld. De Nederlander had na een autoritaire zege net één puntje tekort voor zijn tweede titel...

 

Of toch niet. De FIA riep hem alsnog uit als kampioen en deelde de volledige 25 punten uit. "Ik snapte er niets van. Ik was helemaal in de war", keek Verstappen verward na een gefnuikt feestje.

 

Beelden van de twijfel gingen de wereld rond. Dit jaar hoopt hij op meer euforie wanneer hij uit zijn wagen kruipt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sprintfeestje of snipperdag?

Al staat het fenomeen van Red Bull dan wel voor een keuze: wil hij F1-geschiedenis schrijven en voor het eerst een wereldtitel vieren na een sprintrace? Of gunt hij dat de kalendermakers niet?

 

Max Verstappen verzweeg nooit zijn afkeer tegenover het format.

 

"Schrap gewoon het hele concept", zei hij nog nadat de Formule 1 de weekendstructuur alweer omgooide. De sprint shootout, ofwel de kwalificatie voor de sprintrace op zaterdag, smaakte hij allerminst.

 

"Het zorgt toch alleen maar voor kunstmatige opwinding", zuchtte Verstappen. "Eerlijk gezegd verveelde ik me tijdens de shootout in Azerbeidzjan. Ik heb zoiets van "my god", weer een kwalificatie? Het is gewoon niet meer leuk."

De F1-leiding wil nu eenmaal wat meer actie op de baan

Max Verstappen

Leuk of niet. De kans dat Verstappen zaterdag al wereldkampioen wordt, is erg waarschijnlijk.

 

Dient een snipperdag zich aan om te schitteren op zondag? "Voor mij is het geen echte domper om op zaterdag mijn derde wereldtitel te pakken, hoor", stelt "Super Max" zijn fans gerust bij NOS.

 

"Dan kunnen we het hele weekend feestvieren in plaats van alleen zondagavond. Ik heb daar geen probleem mee."

 

En dus is de tegenstand gewaarschuwd. "De F1-leiding wil nu eenmaal wat meer actie op de baan ...", besluit hij met een knipoog. Hij lijkt te zwichten voor het showbizzgehalte in de koningsklasse van de autosport.

 

De gedenkwaardigheid krijgt dan toch voorrang.

Verstappen viert zijn derde wereldtitel als
Sergio Perez Max Verstappen
wint minstens 6e wordt
2e eindigt minstens 7e wordt
3e eindigt minstens 8e wordt
niet in top 3 eindigt sowieso wereldkampioen
Gerelateerd: