Ga naar de inhoud

Hartverscheurend: sterspeler Fiji mist begrafenis 7-jarig zoontje om op WK rugby te blijven

 di 3 oktober 2023 15:26
Josua Tuisova in actie op het WK rugby.

Rugby is religie in Fiji. Dat blijkt nog maar eens uit het hartverscheurende verhaal van Josua Tuisova, momenteel uitblinker op het WK voor zijn land. De speler vernam voor de wedstrijd tegen Georgië het overlijden van zijn zieke zevenjarige zoontje, Tuisova kiest ervoor om straks ook de begrafenis te missen.

Dat rugbyspelers tegen een stoot kunnen, is algemeen geweten. Maar de dreun die Josua Tuisova dit weekend te verwerken kreeg, valt eigenlijk met niets te vergelijken.
 

De sterspeler van Fiji vernam voor het derde WK-duel tegen Georgië het overlijden van zijn zoontje. Enkele uren voor de aftrap belde de vader van Tuisova hem op met het trieste nieuws.

 

De zevenjarige Tito Micgabraph Donzel Ratulevu was al langer ernstig ziek.

 

Ondertussen vertoefde Tuisova duizenden kilometers verderop in Frankrijk, maar besloot toch de WK-wedstrijd tegen Georgië te spelen. Op het veld liet hij niets merken van zijn persoonlijk leed.

 

Met een sterke prestatie als center hielp Tuisova zijn land aan een 17-12-overwinning.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nadien maakte Tuisova ook de hartverscheurende keuze om op het WK in Frankrijk te blijven, zodat hij zijn land kan helpen in het beslissende groepsduel van zondag tegen Portugal.

 

Daardoor mist Tuisova dinsdag dus wel de begrafenis van zijn eigen kind.

 

Tuisova’s vader heeft naar verluidt alle regelingen voor de plechtigheid getroffen. De speler hoopt de kwalificatie straks te kunnen opdragen aan zijn overleden zoontje.