Ga naar de inhoud

Gleb Syritsa wint slotrit in Langkawi (zonder het te beseffen), Simon Carr is eindwinnaar

Gleb Syritsa (Astana) heeft de Ronde van Langkawi afgesloten met een 2e ritzege. De Tsjech Daniel Babor was er, net als de organisatie, lange tijd van overtuigd dat hij de sprint had gewonnen, maar de finishfoto gaf hem ongelijk. De eindzege van Simon Carr werd in de slotrit niet meer bedreigd.

Simon Carr had voor de slotrit de eindzege eigenlijk al op zak. Zoals elk jaar werd de strijd in de Ronde van Langkawi beslist in de Genting Highlands, een etappe die de 25-jarige Brit met ruime voorsprong had gewonnen, voor zijn eigen ploegmaat Cepeda dan nog.

De slotrit was een laatste kans voor de sprinters. Sasha Weemaes, de winnaar van gisteren, kwam deze keer niet verder dan een 4e plaats.

Daniel Babor was er heilig van overtuigd dat hij de winnaar van de dag was, maar de finishfoto liet iets anders zien. Gleb Syritsa was net als in de tweede etappe de snelste in Kuala Lumpur. In één week tijd trekt hij zo het aantal zeges op zijn palmares op van 1 naar 3.

Eindstand Ronde van Langkawi (2.Pro)
1. Simon Carr (GBr) 29u17'41"
2. Jefferson Cepeda (Ecu) op 49"
3. Pablo Castrillo (Spa) 58"
4. Joan Bou (Spa) 1'07"
5. Vadim Pronski (Kaz) 1'15"
45. Gijs Van Hoecke 20'07"