Ga naar de inhoud

3x3 Belgian Lion Bryan De Valck is nog weken out met enkelblessure: "Ik hoop dit jaar nog te spelen"

Bryan De Valck

Bryan De Valck is nog altijd niet hersteld van de enkelblessure die hij eind augustus opliep, integendeel. De speler van de 3x3 Belgian Lions staat nog enkele weken buiten strijd en hoopt met inspuitingen en kiné een operatie te vermijden. "Anders ben ik 4 maanden out", vertelt De Valck aan Sporza.

Bryan De Valck blesseerde zich eind augustus tijdens een toernooi met Antwerp TOPdesk. Met een inspuiting kon hij op halve kracht nog het EK spelen, maar de pijn bleef wel.

 

"Uit een MRI is gebleken dat ik kraakbeenletsel heb in mijn enkel. Dat wordt nu behandeld met spuitjes en kiné. Over 4 weken gaan we evalueren. Als het dan nog niet beter is, moet ik geopereerd worden en ben ik 4 maanden out", klinkt het.

 

In het slechtste geval zit het 3x3-seizoen voor De Valck er dus al op. "Maar ik probeer positief te blijven. Hopelijk kan ik midden november hervatten. Als de jongen zich kunnen plaatsen, kan ik dan misschien nog meespelen in Hongkong en op de WorldTour-finale in Jeddah."

Ik probeer positief te blijven. Hopelijk kan ik midden november hervatten.

Bryan De Valck

Team Antwerp blijft zo opnieuw niet gespaard. Eerder zag het al Caspar Augustijnen uitvallen met een zware knieblessure, terwijl kapitein Nick Celis geschorst werd. Om de blessure van De Valck op te vangen, trok het team onlangs de Nederlander Mo Kherazzi aan.

 

"Een sterke rebounder, dat ontbrak de voorbije weken", weet De Valck. "De komst van Kherazzi is een win-winsituatie voor ons en voor de Nederlanders, die zo extra punten kunnen sprokkelen voor de landenranking."

 

"De beste 3 landen van de wereld kwalificeren zich voor de Olympische Spelen en Nederland is op dit moment 3e. Ze kunnen alle punten dus goed gebruiken. Door de blessures die we hebben, zal Mo waarschijnlijk tot het einde van het seizoen bij Antwerp blijven."