Ga naar de inhoud

Geen sprints meer voor Nederlandse wereldkampioene Dafne Schippers: "Race stopt hier"

Dafne Schippers bij haar eerste wereldtitel in Peking 2015.

Tweevoudig wereldkampioene Dafne Schippers zet een punt achter haar atletiekloopbaan. Dat maakte de 31-jarige Nederlandse sprintster vandaag op Instagram bekend. Ze sukkelde de voorbije jaren met haar rug, haar laatste wedstrijd dateert al van juli 2022 in Kortrijk.

In 2015 kroonde Schippers zich tot wereldkampioene op de 200m in een Europees record van 21"63. Op dat WK in Peking pakte ze ook zilver op de 100m. Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro snelde ze naar de zilveren medaille op de 200m. In 2017 volgde een tweede wereldtitel op die afstand in Londen, waar ze ook WK-brons veroverde op de 100m.

"Als atleet weet je dat deze dag zal komen, dat op een gegeven moment je carrière een moment in de tijd zal zijn - een verzameling herinneringen en hopelijk medailles", schreef Schippers bij een video met daarin verschillende hoogtepunten uit haar carrière.

"Vandaag heb ik besloten om de piste te verlaten om wat hierna komt te omarmen, maar niet zonder een enorm dankjewel te zeggen voor alle eindeloze steun. Het is een reis geweest zonder spijt."

Schippers telt ook 5 Europese titels op haar palmares. In het begin van haar loopbaan was de Utrechtse een meerkampster. Ook in die discipline was ze succesvol met brons op het WK van 2013 in Moskou.

Schippers sukkelde de voorbije jaren met rugproblemen. Haar laatste wedstrijd dateert van juli vorig jaar met de Guldensporenmeeting in Kortrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In juli 2022 liep Schippers haar laatste wedstrijd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.