Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 16  /  21 - Livigno - Monte Pana
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Alaphilippe haalt zijn gram in de Giro na 346 dagen droogte: "Maar het was het wachten waard"

 do 16 mei 2024 17:41
Op de laatste klim van de dag liet Alaphilippe zijn enige metgezel achter.

Na een teleurstellend voorjaar en bijna een jaar droogte kon Julian Alaphilippe donderdag in de Giro eindelijk nog eens zegevieren. Na een geweldig nummer in de muurtjesetappe haalde de Fransman zijn gram. "Voor mij persoonlijk is dit een heel belangrijke zege, het was een droom om te winnen in de Giro."

Hij won al op talloze manieren, maar een vlucht van 125 kilometer met z'n tweetjes, afgerond met een korte solo? Dat was ook voor Julian Alaphilippe nieuw.

 

"Dit was zeker niet het plan", lachte de Fransman na zijn knappe overwinning. "Ik had verwacht dat we met een grote groep zouden wegraken."


"Mijn ploegmaten hebben de eerste 60 kilometer perfect gecontroleerd, daardoor kon ik rustig blijven en me daarna focussen op de vlucht. Eerst zaten we in een omvangrijke groep, maar daar was de samenwerking niet top. Toen zei ik tegen Mirco Maestri: "Gaan!"."

 

"Mirco was echt heel sterk en had het evenveel verdiend om vandaag te winnen. We hebben uitstekend samengewerkt."

 

Op de laatste helling van de dag, de Monte Giove, kletste Alaphilippe Maestri uit zijn wiel. "Vanaf toen geloofde ik wel in de zege, maar ik ben tot de laatste kilometer vol blijven doorjassen, want ik hoorde in mijn oortje dat Narvaez eraan kwam."


"Het was altijd al een droom om een rit in de Giro te winnen. Ik ben heel gelukkig dat het nu ook gelukt is."

Toen ik alleen bovenkwam, geloofde ik in winst. Maar ik ben blijven doorjassen tot het eind, want ik hoorde dat Narvaez eraan kwam.

Julian Alaphilippe

Na een teleurstellend voorjaar, waarin hij door een barstje in zijn scheenbeen niet goed uit de verf kwam, haalt Alaphilippe nu zijn gram.


"Deze zege doet heel veel deugd, ik had deze rit ook aangekruist. Voor mij persoonlijk is het een belangrijke zege. Deze zege is ook voor mijn vrouw en zoon, waar ik zoveel steun aan heb gehad de voorbije tijd."

 

Alaphilippe vierde meteen na de aankomst uitbundig met zijn ploegmaats. Ook Pieter Serry was geraakt door de zege van zijn kopman.

 

"We rijden al tien jaar samen in deze ploeg. Pieter weet ook welke moeilijke momenten ik heb doorstaan", aldus de Fransman. "Ik ben zo blij dat ik die jongens dit kon teruggeven."


346 dagen, zolang moest Alaphilippe wachten op deze zege. "Maar dat kan me niets schelen. Het was het wachten waard."

Gerelateerd: