Ga naar de inhoud

Verrassing in Singapore! Geen Red Bull in top 10, Carlos Sainz parkeert zijn Ferrari op polepositie

 za 16 september 2023 16:37

Carlos Sainz staat morgen op polepositie in de GP van Singapore na een kwalificatie vol verrassingen. In de eerste sessie werden fans opgeschrikt door een zware klapper van Lance Stroll. Daarna volgde enorme teleurstelling in het kamp van Red Bull, dat zich niet plaatste voor de top 10. Ten slotte greep Ferrari de macht, maar moet George Russell tussen zich dulden.

Het Marina Bay stratencircuit in Singapore staat al jaren garant voor spectaculaire raceweekends in de Formule 1. Ook deze editie had heel wat onvoorspelbaarheden in petto.

 

Zo werden de rijders al snel opgeschrikt door een flinke crash van collega Lance Stroll. Hij ging in de laatste bocht te wijd in zijn Aston Martin en belandde met hoge snelheid in de muur.

 

Einde kwalificatie in Q1. De brokstukken dwarrelden als sneeuwvlokjes neer op de baan. Dus moest de grid geduld uitoefenen voor het vervolg van de show.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gevloek bij Red Bull, feest bij Ferrari

Max Verstappen kende niet zijn meest aangename rit van het seizoen.

 

De Nederlander vond nooit het goede ritme en worstelde voor het eerst een beetje met zijn wagen. Daar was Yuki Tsunoda bijna slachtoffer van tijdens een snel rondje.

 

De Japanner vloekte, maar het zal de pitcrew bij Red Bull zijn die het hardst schreeuwde. Zij zagen zowel de wereldkampioen (P11) als ploeggenoot Sergio Perez (P13) naast Q3 grijpen. Een drama voor het team dat heel het seizoen al domineerde.

 

Ferrari zag zijn kans schoon om een wonderweekend te beleven. Net als in Monza vochten ploeggenoten Carlos Sainz en Charles Leclerc het onderling uit. Dit keer tegen de klok.

 

Opnieuw won de Spanjaard de strijd tegen de Monegask. In het absolute slot wurmde George Russell zich alsnog tussen de beide Ferrari's naar P2. Leclerc neemt plaats op de tweede startrij.

 

Red Bull staat voor een stevige inhaalrace, al wordt dat geen sinecure op het technische rondje in Singapore. Vertonen "de onklopbaren" dan toch een teken van zwakte?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.