Ga naar de inhoud

WK skeeleren: Na zilver sprokkelt Bart Swings ook goud en brons

 zo 27 augustus 2023 23:22
Bart Swings pakte meteen zilver in de afvallingskoers op het WK (archief).

Op het WK skeeleren in het Italiaanse Montecchio Maggiore heeft Bart Swings zijn medailletotaal aangedikt tot drie. Na zijn zilveren medaille in de afvalling was hij zondag ongenaakbaar op de kilometer en pakte hij brons in de puntenrace over 10 kilometer.

In Italië vinden momenteel de wereldkampioenschappen skeeleren plaats.  Voor het eerst in vier jaar is ook onze landgenoot Bart Swings opnieuw van de partij.

In bloedhete omstandigheden knokte Swings zich zaterdag naar zilver op de afvalling. De Colombiaan Juan Mantilla kaapte goud weg voor zijn neus. Jason Suttels, de andere Belg aan de start, werd twaalfde.

 

Zondag spoelde Swings die "nederlaag" door met een eerste gouden medaille. Op de kilometer was hij heer en meester. Zilver was voor de Chileen Hugo Ramirez, brons voor de Italiaan Duccio Marsili.

 

Ten slotte kon Swings ook nog in de puntenrace over 10 kilometer eremetaal veroveren. Onze landgenoot veroverde brons, na de Fransman Martin Ferrié en opnieuw Mantilla, die de afvalling zaterdag al had gewonnen.