Ga naar de inhoud

Belg Adrien Dumont de Chassart blijft op een wolk golfen: PGA Tour wenkt

 ma 3 juli 2023 09:12
Adrien Dumont de Chassart stapelt de toptienplaatsen op in de VS.

Van een kanonstart gesproken. Golfer Adrien Dumont de Chassart is trending in de Verenigde Staten. Op de Korn Ferry Tour, de opstap naar de prestigieuze PGA Tour, heeft hij ook in zijn derde toernooi de top 10 gehaald. Hij kan zijn kaart voor de PGA Tour al bijna ruiken.

Vijf weken geleden kwam er een einde aan de universiteitsloopbaan van Adrien Dumont de Chassart aan de University of Illinois. Drie toernooien op de Korn Ferry Tour later heeft hij al bijna promotie naar de PGA Tour beet.

 

Na een zege bij zijn debuut en een gedeelde tweede plaats een week later voegde onze landgenoot daar gisteren een achtste plaats aan toe in de Memorial Health Championship.

 

Dumont de Chassart leek op weg naar een bevredigende top 25, maar maakte in zijn laatste 7 holes 6 birdies op een rij. Daarmee sprong hij nog de top 10 binnen en eindigde op een gedeelde 8e plaats.

 

In de ranking van de Korn Ferry Tour, de golftour net onder de Amerikaanse PGA Tour, is hij al opgerukt naar de 6e plaats en dat met amper 3 gespeelde toernooien. De top 30 op die ranking verzekert zich van speelrechten op de PGA Tour volgend seizoen.

 

Ook op de wereldranking maakt Dumont de Chassart grote sprongen. Voor zijn profdebuut stond hij op plaats 1.785, na 3 toernooien is de Belgische golfer al gestegen naar plaats 321. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: