Ga naar de inhoud

Bijna 2 op 2 bij profgolfdebuut: Belg Dumont de Chassart geeft op nippertje winst uit handen

 ma 19 juni 2023 12:28
" "
Adrien Dumont de Chassart studeerde pas 3 weken geleden af aan de universiteit van Illinois.

Onze jonge landgenoot Adrien Dumont de Chassart is er net niet in geslaagd om op 1 week tijd zijn eerste 2 proftoernooien te winnen. Vorige week op de Korn Ferry Tour, het niveau net onder de PGA Tour, was hij de beste in Greek (South Carolina), in Wichita (Kansas) begon hij met 4 slagen voorsprong aan de slotdag. Maar het liep nog mis in een play-off.

De 23-jarige Adrien Dumont de Chassart, die amper 3 weken geleden afstudeerde, aan de University of Illinois, kwam in de eerste 3 ronden op de Crestview-golfbaan door in 64, 64 en 63 slagen. Met die score van -19 evenaarde hij de beste score ooit na 54 ronden in de Wichita Open.

Maar op de slotdag kon hij die regelmaat niet herhalen. Hij begon met 4 slagen voorsprong op 4 Amerikanen, Martin Flores, Chandler Phillips, Ricky Castillo en Kyle Jones.

Op de eerste 9 holes afgelopen nacht haalde onze landgenoot par, waarna een birdie volgde op de 10e hole. Maar daarna begon hij wat te haperen met een bogey, weliswaar nog een eagle en een dubbele bogey.

Castillo en Jones konden met een aantal birdies hun achterstand wegwerken, waardoor een play-off tussen de drie moest beslissen.

Op de eerste extra hole gingen De Chassart en Jones in de fout met een bogey, Castillo kon zo met par zegevieren. Voor de 22-jarige was het ook zijn eerste proftoernooi.

PGA Tour wenkt

Onze landgenoot miste zo van een haar een afspraak met de geschiedenis. Alleen de Amerikaan Ben Kohles kon ook de eerste twee toernooien bij een debuut op de Korn Ferry Tour winnen.

Met zijn eerste en tweede plaats klimt De Chassart van de 22e naar de 6e plaats in het Korn Ferry-klassement. Een plaats in de top 30 aan het einde van het seizoen staat garant voor een PGA Tour-kaart.

Nog dit: wie in een seizoen 3 toernooien wint op de Korn Ferry Tour, krijgt sowieso een PGA-kaart.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.