Ga naar de inhoud

Jonge Duivels blijven verweesd achter na gelijkspel: "Hier moeten we morgen eens over spreken"

 za 24 juni 2023 21:33
Ontgoocheling alom na het 2-2 gelijkspel.

Overal donderwolken. De gelijkmaker van Georgië zorgde duidelijk voor een tik bij alle Belgen. De moeite om onder woorden te brengen wat er gebeurd is, is dan ook groot. "Dit is echt pijnlijk", vertelt Vandevoordt.

Het ontbreekt alle spelers aan woorden.

 

Aan de rust leken de Belgen nog op een ruime zege af te stevenen. De teleurstelling was dan ook enorm toen er na 97 minuten 2-2 op het scorebord stond.

 

"Dit is echt heel pijnlijk", vertelt Maarten Vandevoordt. "Zeker na de eerste helft en die 2-0 voorsprong. Jammer."

 

Ook kapitein Aster Vranckx beseft dat het een spijtige zaak is. "Dit is echt een grote teleurstelling voor heel de ploeg. We hadden nochtans genoeg kansen om het af te maken."

 

En een Man van de Match-trofee hielp ook al niet om de teleurstelling door te spoelen. "We geven vandaag gewoon 2 punten weg. Dat heeft iedereen gezien", stelt Maxim De Cuyper.

Op dit moment is er nog niets gezegd in de kleedkamer.

Maarten Vandevoordt

Een verklaring voor de ommekeer in de tweede helft hebben de youngsters nog niet. "Misschien dachten sommigen dat het al binnen was", vraagt Maxim De Cuyper zich luidop af.

 

Volgens Largie Ramazani was de honger bij de Georgiërs gewoon veel groter na rust. Maar over de precieze oorzaak zal de groep nog moeten samenkomen.

 

"Want op dit moment is er niets gezegd in de kleedkamer", vertelt Vandevoordt. "Maar morgen zullen we hier wel even over praten."

 

"Iedereen wist nochtans dat ze weer in de match zouden komen als ze die ene goal zouden maken", stelt de goalie. "Na die ene goal, die uit het niets kwam, werd het plots heel moeilijk voor ons", geeft ook Vranckx toe.

 

Toch proberen de meeste spelers het positief te houden voor de camera. "We kunnen niet anders dan onze pijlen richten op de volgende partij", is de consensus. "Die moeten we gewoon winnen", vertellen ze een voor een.

 

"We moeten nog één keer, en hopelijk meerdere keren, vol gas geven en dan zien we wel waar we eindigen", concludeert De Cuyper.

 

"Al zal het moeilijk zijn om dat vanavond nog bij iedereen te doen doordringen."

 

De tik is duidelijk groot.

Gerelateerd: