Ga naar de inhoud

Europees Kampioenschap Onder-21 klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
5
3
1
0
2
5
3
2
Portugal Onder-21
4
3
1
1
1
3
4
3
Nederland Onder-21
3
3
0
0
3
2
2
4
België Onder-21
2
3
0
1
2
3
4
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
2
Portugal Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
3
Nederland Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
4
België Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Georgië Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
2
Portugal Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
3
Nederland Onder-21
0
0
0
0
0
0
0
4
België Onder-21
0
0
0
0
0
0
0

Sporza Retro: jonge Duivels veroveren harten en olympisch ticket op EK beloften 2007

 do 22 juni 2023 10:59

Vandaag beginnen de jonge Duivels aan het EK voor beloften in Georgië en Roemenië. Dat brengt herinneringen naar boven naar het EK van 2007 toen de Belgen, met Fellaini, Vermaelen, Vertonghen, Witsel en Mirallas, olympische kwalificatie afdwongen. Herbeleef hier die mooie momenten.

Jonge Duivels openen het EK met 0-0 tegen Portugal

In een gesloten wedstrijd tegen Portugal (met Nani) hebben de Belgen eigenlijk de bovenhand, maar de weinige kansen kunnen niet verzilverd worden. Al is er ook een knappe reflex van doelman Logan Bailly nodig om de 0 op het bord te houden.

Belgen leggen lat hoog: "Real Madrid is droom"

Na het gelijkspel tegen Portugal leven de Belgen ontspannen toe naar het duel met Israël. Reporter Filip Joos merkt op dat de Belgen vol zelfvertrouwen zitten.

Ondanks rode kaart wint België van Israël

Tegen Israël moet gewonnen worden, maar een vroege rode kaart voor Marouane Fellaini bemoeilijkt de opgave. Kevin Mirallas trapt eerst nog op de paal, maar in de slotfase verzilvert hij wel een knappe pass van Anthony Vanden Borre.

Portugese pers vreest voor salonremise, grappig moment op persconferentie

In de aanloop naar de slotspeeldag vreest de pers voor een scenario waarbij Nederland en België het op een akkoordje gooien met een gelijkspel. Op de persconferentie levert dat een grappig moment op wanneer de gsm van coach Jean-François de Sart begint te rinkelen.

"Salonremise" tegen Nederland brengt België naar Olympische Spelen

De jonge Belgen geven eerst een vroege voorsprong weg, maar dwingen toch het felbegeerde gelijkspel af tegen Nederland. Dankzij de 2-2 stoot België door naar de halve finales en bemachtigt het ook een ticket voor de Olympische Spelen in 2008.

Belgen gaan uit de bol na olympische kwalificatie

De olympische kwalificatie wordt goed - en luidruchtig - gevierd door de Belgen in het hotel. Marouane Fellaini komt ten val en aan tafel werpen Anthony Vanden Borre en Logan Bailly zich op als orkestmeesters. Frietjes, bier en wijn doen de rest.

Stugge en efficiënte Serviërs roepen Belgen een halt toe

De halve finales worden het eindstation voor de jonge Duivels. Een stug en efficiënt Servië met Kolarov en Ivanovic komt op voorsprong en aan de overkant missen de Belgen de kansen. Met opgeheven hoofd en een olympisch ticket verlaten de Belgen het toernooi.

Gerelateerd: