Openda verlaat Rode Duivels voor EK U21, Vranckx, Al-Dakhil en Deman reizen na Estland af

 zo 18 juni 2023 13:35
" "
Openda viel gisteren in tegen Oostenrijk, maar kan nu ook woensdag spelen in de EK U21-opener tegen Nederland.

Loïs Openda verlaat de selectie van de Rode Duivels daags na de 1-1 tegen Oostenrijk. De aanvaller van Lens sluit aan bij de beloften voor het EK U21 in Georgië. Aster Vranckx, Ameen Al-Dakhil en Olivier Deman blijven nog wat langer bij de A-ploeg.

Vooraf was al duidelijk dat de vier genoemde spelers zouden aansluiten bij de U21, die afspraak hadden de coaches Domenico Tedesco en Jacky Mathijssen gemaakt. Alleen was nog niet duidelijk wie wanneer.

Die beslissing viel vandaag: Loïs Openda, gisteren ingevallen in het slot, vertrekt naar Georgië, waar de andere beloften vandaag ook naartoe vlogen vanuit hun stageplaats in Israël.

Vranckx en Al-Dakhil, die gisteren ook debuteerden met een invalbeurt, en Deman neemt Tedesco morgen mee naar Estland. Na de interland dinsdag in Tallinn, op de 4e speeldag in de EK-voorrondegroep F, gaan die drie naar de beloften.

Mathijssen liet al verstaan dat spelers die niet afzakken na de match tegen Oostenrijk zeker niet zullen spelen tegen Nederland, de openingsmatch op het EK U21 op woensdag.

Openda heeft 9 caps en 2 goals bij de Belgische A-ploeg achter zijn naam staan. Eind vorig jaar op het WK in Qatar was hij er al bij. Met Romelu Lukaku, Michy Batshuayi en eventueel ook Dodi Lukebakio zitten er nog 3 aanvallers in de selectie van Tedesco.

Aster Vranckx debuteerde gisteren.
Net als Ameen Al-Dakhil.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: