Ga naar de inhoud

EK-kwalificatie klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
20
8
6
0
2
22
4
2
Oostenrijk
19
8
6
1
1
17
7
3
Zweden
10
8
3
4
1
14
12
4
Azerbeidzjan
7
8
2
5
1
7
17
5
Estland
1
8
0
7
1
2
22
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0
0
0
3
Zweden
0
0
0
0
0
0
0
4
Azerbeidzjan
0
0
0
0
0
0
0
5
Estland
0
0
0
0
0
0
0

Flitsende Doku is kritisch voor zichzelf: "Mijn keuzes en laatste pass konden beter"

 za 17 juni 2023 23:18

Jérémy Doku liet na enkele moeilijke jaren tegen Oostenrijk opnieuw zijn unieke talent als bijna ongrijpbare vleugelspeler zien. Toch slaagde hij er niet in zijn overwicht om te zetten in een essentiële bijdrage in het spel van de Duivels, zo gaf hij zelf ook toe.

Bijna twee jaar geleden verbaasde de piepjonge Jérémy Doku de voetbalwereld met zijn kwikzilveren dribbels op het EK tegen Italië.

Blessures remden de winger van Rennes vervolgens af, maar de laatste weken heeft Doku de smaak weer helemaal te pakken. Dat toonde hij ook opnieuw bij de Duivels, tegen Oostenrijk.

 

"Ik ben tevreden over mijn prestatie, maar ook kritisch", zegt Doku. "Mijn acties waren goed, maar mijn keuzes konden beter."

 

"Ik ging wel vaak mijn man voorbij, maar de laatste pass of center waren vervolgens niet goed. Dat zal ik volgende keer beter moeten doen."

Vranckx: "Trots op mijn debuut"

De bondscoach liet heel wat jongens debuteren, zo ook Aster Vranckx in de tweede helft. "Ik ben trots, dit is een droom die uitkomt. Ik ben heel tevreden, maar spijtig dat we niet gewonnen hebben. Ik kan niet leven met het gelijkspel, want we hadden kansen. Mijn kans moest er ook in."

Invallen in een ploeg met veel nieuwe jongens is niet makkelijk. Het was wat zoeken. "Inderdaad. Maar ik vind toch dat we een goede partij hebben gespeeld, als je weet dat we nog niet vaak samengespeeld hebben."

"We moeten nu met veel vertrouwen naar Estland gaan, zoals we dat bij elke wedstrijd moeten doen. Onze ploeg heeft veel kwaliteit, we moeten van niemand bang zijn."

Trésor: "Ik wist wat ik moest bijbrengen"

Genkenaar Mike Trésor kreeg van Tedesco ook nog enkele minuten: "Ik ben natuurlijk heel blij en tevreden. Ik was klaar. We hadden erop getraind en ik wist wat ik moest bijbrengen."

De drang naar voren was er de hele tweede helft. "Dat zag je. Onze goal was een beloning voor de energie die we erin staken. Naar het einde toe hadden we met een beetje meer geluk en tijd een tweede gemaakt. Oostenrijk kon de druk niet blijven houden."

Dendoncker: "Trainer vroeg in de rust meer dynamiek"

Leander Dendoncker vond dat België had moeten winnen: "Om eerlijk te zijn. We hebben zeker de kansen gehad. De eerste helft was wat moeilijk, zeker na hun doelpunt. Want het was niet hun doel om aan te vallen, wat begrijpelijk is. Ze hielden alles goed dicht."

"In de tweede helft waren er veel meer ruimtes. Die hebben we benut. Spijtig dat die 2e goal niet valt."

"De trainer vroeg in de rust meer dynamiek en beter druk te zetten. Dat was ook gewoon beter in de tweede helft. Oostenrijk had het moeilijk om eruit te komen."

Dendoncker begon centraal in de verdediging. "Het was lang geleden dat ik nog eens in een viermansdefensie heb gespeeld. En dan nog op links. Maar ik heb die ervaring."

"Het is voor iedereen nog een beetje zoeken: nieuwe trainer, jonge spelers... Het zal wat tijd nodig hebben, maar we hebben niet zoveel tijd."

Gerelateerd: