Ga naar de inhoud
Europees Kampioenschap
speeldag 1

Europees Kampioenschap klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
België
0
0
0
0
0
0
0
1
Slovakije
0
0
0
0
0
0
0
1
Roemenië
0
0
0
0
0
0
0
1
Oekraïne
0
0
0
0
0
0
0

Vertonghen over keuze Courtois: "Dit is een flinke deuk voor de groep"

 ma 19 juni 2023 20:15
Jan Vertonghen: "Ik zou zelf niet doen wat Courtois heeft gedaan."

Ook Jan Vertonghen weet hoe het voelt om tegen de verwachtingen in toch geen aanvoerder te worden. Toch zou hij niet dezelfde keuze maken als Thibaut Courtois om de Rode Duivels te verlaten. "Maar ik ben ook niet de beste doelman ter wereld", zei Vertonghen.

Er werd al hier en daar wat gefluisterd in de groep. Toch was het ook voor Jan Vertonghen een schok toen bleek dat Thibaut Courtois inderdaad had gepast voor de interland tegen Estland.

 

"Natuurlijk was ik ook verrast", zei hij. "Dit hebben we nog niet meegemaakt bij de Rode Duivels. Er is veel over gepraat in de groep, zo'n beslissing brengt wel iets teweeg."

 

Heeft Vertonghen begrip voor de beslissing van zijn ploegmaat? "Ik zou het zelf niet doen", stelde de verdediger. "Maar ik ben ook niet de beste doelman van de wereld. Het ligt dus wel wat anders."

 

"Het is een geweldige eer om voor je land te mogen spelen. Ik heb zelf een paar keer in de situatie gezeten van Thibaut waarin ik verwachtte aanvoerder te zijn en het dan niet zo was. Dat is niet tof, dat krenkt je eer, maar je probeert het een plaats te geven."

 

"Maar ik heb er nooit aan gedacht om om die reden te stoppen bij  de Rode Duivels. Ik wist niet dat het zo diep zat. Als ik het had geweten, had ik er met Thibaut over gesproken."

Ik wist niet dat het zo diep zat. Als ik het had geweten, had ik er met Thibaut over gesproken.

Jan Vertonghen

Heeft Courtois nog een toekomst bij de Rode Duivels? "Hij is de beste doelman ter wereld en hij is een belangrijk onderdeel van deze groep. Ik heb hem er altijd graag bij", aldus Vertonghen.

 

Toch ontkent de verdediger van Anderlecht niet dat het niet eenvoudig wordt voor de groep. "Het groepsproces is ook belangrijk. Dat is nu toch verstoord en daar zal een oplossing voor moeten worden gevonden."

 

"Na de interland van morgen hebben we enkele maanden om alles even te laten bekoelen. Hopelijk kan er dan een oplossing worden gevonden. Want dit is een flinke deuk voor de groep.”

Vertonghen: "Ik voel me fit"

Jan Vertonghen zat niet in de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk. Na twee maanden zonder wedstrijd had de verdediger nog wat tijd nodig.

 

"Ik voel me goed", vertelt hij. "Het is nieuw voor mij om zo lang niet te spelen. Ik heb eerder al gezegd dat ik het play-offsysteem slecht vind. Daarom heb ik nu geen wedstrijdritme."

 

"De laatste weken bij Anderlecht sukkelde ik al wat met een enkelblessure, waardoor Oostenrijk te snel kwam. Maar voor morgen voel ik mij fit. Het is natuurlijk afwachten hoe lang ik me goed zal voelen."

Gerelateerd: