Ga naar de inhoud

AA Gent plukt Japanse recordman Tsuyoshi Watanabe weg bij KV Kortrijk

Het seizoen 2022-2023 zit erop, maar dat betekent niet dat de sportieve staf van AA Gent zijn out of office heeft ingesteld. Enkele dagen na het competitie-einde werd bij Kortrijk Tsuyoshi Watanabe opgepikt. De Japanner tekende een contract voor 4 seizoenen.

Tsuyoshi Watanabe gaf het grijze seizoen van KV Kortrijk een zeldzaam spatje kleur met zijn sterke prestaties. Als enige veldspeler miste de Japanner bovendien geen enkele minuut in de Jupiler Pro League.

Watanabe werd door de fans van Kortrijk uitgeroepen tot Speler van het Jaar, maar hij stond ongetwijfeld al veel eerder op de radar van Gent. "We proberen altijd spelers te vinden die hongerig zijn en iets willen bewijzen", zegt hoofdscout Samuel Cardenas.

"Tsuyoshi is een betrouwbare centrale verdediger, op en top prof, en met een grote wil om te winnen. We kijken ernaar uit om hem volgend seizoen in onze verdediging te zien."

 

Watanabe wordt de tweede Japanner ooit bij Gent, na Yuya Kubo. Hij tekende een contract voor 4 seizoenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.