Ga naar de inhoud

KAA Gent ziet hoofdsponsor VDK Bank na 35 jaar afhaken, wie telt nu vraagprijs neer?

Einde van een tijdperk bij KAA Gent. Na 35 jaar stopt VDK Bank als hoofdsponsor van de eersteklasser. CEO Leen Van den Neste blijft wel nog zetelen in de Raad van Bestuur: "Het moment is aangebroken om nieuwe prioriteiten te leggen", klinkt het.

De langstlopende sponsorrelatie onder dezelfde naam in het Belgisch voetbal komt ten einde.

 

VDK Bank maakte vanmiddag met een persbericht bekend dat het na het huidige voetbalseizoen stopt als hoofdsponsor van eersteklasser AA Gent.

 

Daarmee komt er een einde aan 35 jaren van onafgebroken samenwerking tussen de trouwe en fiere hoofdsponsor en de voetbalclub.

 

Leen Van den Neste, CEO van de bank, zal wel nog enige tijd in de Raad van Bestuur van de club zetelen. Zo verzekert de bank zich er ook van dat ze de fakkel vol vertrouwen kan doorgeven aan de nieuwe hoofdsponsor en toekomstige investeerders.

 

“VDK Bank werd hoofdsponsor van AA Gent toen de club het moeilijk had", vertelt ze. "Vandaag staat er een stevige voetbalclub die klaar is voor de toekomst. Voor VDK Bank is dan ook het moment aangebroken om nieuwe prioriteiten te leggen."

Vandaag staat er een stevige voetbalclub die klaar is voor de toekomst.

CEO Leen Van den Neste

VDK Bank, ook sponsor van het damesvolleybalteam en Nina Derwael, benadrukt dat ze als minderheidsaandeelhouder (ongeveer 10%) zullen blijven waken over de toekomst van AA Gent. Het zal daarnaast waarschijnlijk nog kleinere initiatieven van de voetbalclub, zoals de KAA Gent Foundation, blijven sponsoren om het sociale weefsel in en rond Gent te blijven steunen.

Nieuw sleuteldossier

Bij KAA Gent komt er zo nog een sleuteldossier op tafel dat cruciaal is voor de toekomst van de club. Daarnaast is er ook de zoektocht naar een overnemer én lopen de naamsrechten voor het stadion - momenteel in handen van bouwer Ghelamco - af.

 

Onze redactie vernam uit goede bron dat potentiële geïnteresseerden 1,7 miljoen euro per jaar moeten neertellen om straks de plaats van VDK Bank in te nemen.