Ga naar de inhoud

Tadej Pogacar "enorm gemotiveerd" voor Tour: "Mijn pols zal niet 100% zijn, mijn benen hopelijk wel"

Pogacar deed zijn plannen voor de komende weken uit de doeken.

Voor het eerst sinds zijn zware crash in Luik-Bastenaken-Luik heeft Tadej Pogacar nog eens uitgebreid met de pers gesproken. Het Sloveense fenomeen werkt hard aan zijn terugkeer en trekt straks supergemotiveerd naar Frankrijk: "De Tour is drie weken lang, er zal tijd zijn om te groeien."

Van Sierra Nevada naar Sestrière

Tadej Pogacar (24) zit opnieuw op de fiets. De Sloveense alleskunner moest zich na zijn polsbreuk in Luik-Bastenaken-Luik lange tijd beperken tot de rollen, maar kan sinds kort opnieuw de openbare weg op.

 

Op teamstage in de Sierra Nevada wil Pogacar zich de komende anderhalve week klaarstomen voor zijn grote doel deze zomer: de Ronde van Frankrijk. "Ik heb voorlopig al goed getraind. De vorm is niet zo slecht en mijn pols voelt ook steeds beter aan", opende hij.


"Ik wil hier hard werken in de Sierra Nevada. We zitten vele uren op de fiets en krijgen goede massages en sessies bij de fysio. Op 11 juni ga ik dan enkele Tourritten verkennen, daarna trek ik naar Sestrière voor een laatste trainingskamp", deed hij zijn plannen uit de doeken.

 

Veel wedstrijdkilometers staan er dus niet meer op het programma. "Ik hoop nog klaar te raken voor de nationale kampioenschappen (de week voor de Tour, red.). De Ronde van Slovenië haal ik niet."

De vorm is niet zo slecht en mijn pols voelt ook steeds beter aan.

Tadej Pogacar

Pogacar kan zich opnieuw uitleven op de baan.

Nog tijd om te groeien

De laatste twijfels over Pogacars Tourdeelname lijken dus weggewerkt te zijn. "De motivatie is altijd enorm groot geweest", vertelt hij. "Volgende maandag doe ik nog een laatste CT-scan van mijn polsbreuk. Daarna kijken we uit naar de Tour."


Hoe dan ook is de voorbereiding van de tweevoudige Tourwinnaar verstoord. Welke verwachtingen kan hij koesteren? "Als je niet 100% bent in de Tour en niet voor je doelen kan gaan, kan je er minder van genieten", luidt het.

 

"Maar hopelijk ben ik op mijn best. Mijn pols zal dat niet zijn, maar mijn benen kunnen dat wel zijn. Ik zal me sowieso wel amuseren. Normaal gesproken wil ik altijd wel wat wedstrijdkilometers in de benen hebben, maar het kan geen kwaad om dit keer eens wat frisser te zijn."


"Bovendien: de Tour is ook drie weken lang, er is dus nog tijd om te groeien. Het zal lastig zijn om vanaf de start meteen vol te gaan, maar de eerste dagen in Spanje staan me wel aan."

Normaal gesproken wil ik altijd wel wat wedstrijdkilometers in de benen hebben, maar het kan geen kwaad om eens wat frisser te zijn.

Tadej Pogacar

"Ik had Evenepoel graag in de Tour gezien"

Wie hoogstwaarschijnlijk niet aan de start zal staan van de Tour is Remco Evenepoel. De wereldkampioen zag zijn Giro verbrod worden door covid, maar focust deze zomer op het WK. 


"Remco is wereldkampioen. Als ik hem was, dan zou ik de Tour wel rijden", is Pogacar van mening. "Maar iedereen is anders. Ik zou Remco erg graag in de Tour zien, dat geldt ook voor Primoz Roglic, maar met Vingegaard heeft Jumbo-Visma nog een andere topkandidaat."