Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Genoeg op de rollen gereden, 4 weken voor de Tour schroeft Tadej Pogacar de wegtrainingen op

 vr 2 juni 2023 11:05
Tadej Pogacar en Tim Wellens
Tadej Pogacar en Tim Wellens op stage in de Sierra Nevada.

Over een maand gaat in Bilbao de Ronde van Frankrijk van start. Tweevoudig winnaar Tadej Pogacar (24) gelooft dat hij op tijd fit zal zijn. Samen met Tim Wellens werkt hij volop aan zijn rentree.

Vijf weken geleden kwam Tadej Pogacar ten val in Luik-Bastenaken-Luik. De Sloveense toprenner liep averij op aan zijn linkerpols.

 

Sinds zijn crash heeft Pogacar maar één doel: de start van de Tour in Bilbao halen. Die staat op zaterdag 1 juli geprogrammeerd.

 

"Dat is niet veraf, maar de conditie voelt goed", vertelt Pogacar in een video op zijn sociale media. "De komende weken ga ik nog keihard trainen."

 

Niet meer op de rollen, die begonnen te vervelen.

 

Wel in de Sierra Nevada waar ook Tim Wellens - die andere pechvogel van het voorjaar - de Tour voorbereidt.

Tadej Pogacar
Tadej Pogacar traint met een brace rond zijn pols.

Pogacar: "Vanaf volgende week focus ik me vol op de wegtrainingen. Eerst wil ik me weer comfortabel voelen op mijn fiets, daarna ga ik voluit."


Na de Sierra Nevada trekt Pogacar richting de Alpen om er enkele ritten te verkennen. Daar ligt dit jaar het zwaartepunt van de Tour.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: