Ga naar de inhoud

Ook bij mannen mag Gantoise eerste landstitel in meer dan 100 jaar vieren

 zo 21 mei 2023 17:49
Gantoise mocht de beker in de lucht steken.

Dubbel feest in Gent: na de vrouwen hebben ook de mannen van Gantoise de Belgische hockeytitel gewonnen. De Gentenaars, vorig jaar nog verliezend finalist, gaven hun goede uitgangspositie uit de heenwedstrijd niet meer weg tegen Watducks en pakken hun eerste titel sinds 1921.

Watducks had op weg naar de finale wel topfavoriet Léopold uitgeschakeld in de play-offs, maar een tweede stunt leek heel onwaarschijnlijk na een 3-0-nederlaag in de heenwedstrijd van de finale tegen Gantoise.

 

En Gantoise was niet van plan om de Waals-Brabanders hoop te geven. Net op het einde van het eerste kwart gaf Guillaume Hellin de Gentenaars nog wat meer zekerheid over een eerste landstitel in meer dan 100 jaar.

 

Vijfvoudig kampioen Watducks stribbelde nog wat tegen met de gelijkmaker, maar Timothy Clément maakte nog eens duidelijk dat ook de Gentse mannen de titel niet zouden afgeven. De 2-2 in het slot kon het feestje niet meer bederven.

 

Voor het eerst sinds 1921 is Gantoise nog eens kampioen bij de mannen. Op de erelijst volgen ze Racing op.

Coach Pascal Kina: "Ik ben zo blij voor de club"

"Het maakt wat los", vertelt coach Pascal Kina. "We zijn 7 jaar geleden begonnen met "project 2020" op de club. We hebben dat toen net gemist, het was elke keer net niet. Toch maakten we op sportief vlak vooruitgang. Het doet enorm deugd om de dubbel te pakken vandaag. Ik ben zo trots op de spelers, zo blij voor de club."

 

"We wisten dat Watducks het ons nog moeilijk ging maken, maar we wisten ook dat we dit jaar weinig goals hebben gepakt en de beste verdediging hebben. Je moet erin geloven dat een comeback niet gaat gebeuren."

 

De titel zal nog voor een extra boost zorgen in Gent. "7 jaar geleden hadden we 450 leden, nu zitten we aan 2.000. We blijven maar groeien op alle vlakken, daar mogen we fier op zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
finale play-offs hockey (m)
Gantoise WatDucks 3-0
WatDucks Gantoise 2-2
Gerelateerd: