Ga naar de inhoud

BEKIJK: Gantoise verkoopt Dragons dreun in play-offs, Leopold en Watducks houden het spannend

 za 13 mei 2023 16:55
Gantoise gaat op zoek naar een tweede titel in de clubgeschiedenis.

De halve finales van de play-offs in het Belgische hockey zijn begonnen met een verrassing: zowel nummer 1 Leopold als nummer 2 Dragons ging onderuit. Gantoise staat met een half been in de finale, Watducks is nog niet zeker.

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie kregen we met een 3-3-gelijkspel al een voorproefje op de confrontatie tussen Leopold en Waterloo in de play-offs.

 

In de eerste halve finale werd het even spannend, maar trok Watducks nipt aan het langste eind met 4-3. Ze beginnen morgen dus met een licht voordeel aan de terugwedstrijd.

 

Een veel groter voordeel kon Gantoise afdwingen. De Gentse ploeg, vorig jaar nog verliezend finalist tegen Racing, verkocht Dragons een 5-0-pandoering, onder meer na drie strafcorners. Gantoise lijkt dus voor het tweede jaar op een rij de finale van de play-offs te mogen spelen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Racing en Dragons in polepositie bij vrouwen

In de play-offs bij de vrouwen blijft het razend spannend. Gantoise, de grote favoriet voor een derde opeenvolgende titel, ging met 2-1 onderuit op bezoek bij Racing.

 

De ploeg van Kevan Demartinis, die het reguliere seizoen domineerde met achttien overwinningen, drie gelijke spelen en een nederlaag, begon nochtans goed aan de wedstrijd. Emilie Sinia opende de score, maar Racing, vierde in de reguliere competitie, nam de overhand via Charlotte Englebert en Jill Boon.

 

Op hetzelfde moment versloeg Dragons, derde in de competitie, Braxgata met het kleinste verschil. Een laat doelpunt van Valerie Magis leverde de winst op.  

Halve finales (heen):

mannen:

  • Gantoise - Dragons 5-0
  • Watducks - Leopold 4-3

 

vrouwen:

  • Racing - Gantoise 2-1
  • Dragons - Braxgata 1-0

 

De terugwedstrijden staan morgen op het programma.